Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

10 година од смрти Слободана Милошевића

rss

10.03.2016. ОО ПС Алексинац

10 година је протекло од смрти Слободана Милошевића, 10 година од његовог убиства у Хашком притвору.

10 година од смрти Слободана Милошевића

Изручен је на Видовдан 2001. на основу неуставне одлуке Владе Србије. Поступак за изручење покренут је на основу Уредбе Савезне Владе која је такође проглашена неуставном. Уставни суд је забранио изручење на основу Савезне уредбе истог дана када је и изручен. Из притвора га је извео управник Централног затвора, само на основу дописа помоћника министра правде, без сагласности председника суда и истражног судије, што је у супротности са Уставом Србије и Југославије.

О Хашкој неправди знамо све, али је и Српска правда била у чврстом загрљају са њом. Власници српске правде ускраћивали су Слободану Милошевићу права која му припадају као грађанину и бившем председнику Србије и Југославије. Није му дала право на председничку пензију, ни гаранцију за одлазак на лечење, ускраћивали су му документа значајна за одбрану, нису му дали право на сахрану са државним почастима, ни његовој породици да присуствује сахрани.

На суђењу се до краја борио да докаже да су САД на челу НАТО извршиле криминални акт над нашом земљом и да зато морају да одговарају. Његов највећи грех и кривица је што је бранио државни суверенитет и територијални интегритет своје државе и народа.

Наши политичари из претходне власти нису успели да сачувају ни оно за шта
се он борио и изборио кроз Резолуцију 1244, због чега је слика К и М данас много другачија од оне која је дефинисана поменутом Резолуцијом.

Протекло време показује исправност његове политике и потврђује његову праведност, истрајност и неприкосновеност у борби за теритоторијални интегритет и суверенитет наше земље.

Њега се на жалост одрекло актуелно руководство СПС на њиховом последњем Конгресу, да би пошто-пото обезбедили опстанак у власти и привилегијама које она доноси, не схватајући да прави социјалисти и левичари изузетно поштују дело Слободана Милошевића.

У случају Србије и Југославије направљен је преседан, али Арапско пролеће, мигрантска криза, догађаји у земљама Северне Африке и њихове последице, као и Украјинска криза показују да је био један од првих слободоумних политичара у Свету који се суроставио оваквом њиховом понашању и који је пророчански видео ово доба.

Након 10 година од његовог убиства у Хашком трибуналу, ми грађани Србије можемо да поставимо себи питање, јесмо ли прочитали и да ли разумемо Милошевићев тестамент?

ДО ПОБЕДЕ!

Коментара: 5


# Покрет Социјалиста Хаг Слободан Милошевић НАТО Уставни суд
@poksocijalista @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-6)

    dragan 10.03.2016.
    Ko to "u ime gradjana Srbije" pise ovaj clanak. Neki od nas pamte sve lose sto je rezultat politike vaseg"tite" i njegovog Milosevica i Mire: Prazne prodavnuice, plate od dva evra mesecno, inflacija sa desetak nula, nema goriva, nema struje ili ima struje svakog treceg dana ako si peta grupa, ubistva sirom Srbije politickih neistomisljenika, kriminalni klanovi i kriminalne aktivnosti, kupovina Ferarija za Milosevicevog sina, kupovina diskoteke za Milosevicevog sina, kupovina radio stanica za milsosevicevu cerke, bambilend.. a NAROD NEMA ZA HLEBA. Mobilizacije, hapsenja, opet prebijanje i ubijanje neistomisljenika, AT sa celim civilizovanim svetom BUKVALNO sa svetom, ni Rusija ni Kina ama niko ga nije opravdavao za samoubilacke postupke...Sta nam je ostavio? Zlo koje i dan danas posledicno traje. Vladaju njegovi i danas ALI pametnije, ne ratuju sa celim svetom, pokusavaju da posluju i saradjuju sa civilizovanim svetom.

  • (+1) (-8)

    dragoslav 10.03.2016.
    Rat sa celim svetom i na kraju kruna njegove "uspesne" siledziske, nasilne politike je da je doveo bombe na nase glave i kasnije predaja i prodaja srpskih teritorija... Zamisli ti "uspesnog" gradjanina nekog grada koji zarati sa svima u tom svom gradu zato sto ga svi mrze u tom gradu a on zaboga "najbolji". E takvu je politiku svadjalacku vodio sa svima i u svom gradu i u svojoj zemlji i sa svima u civilizovanom svetu.

  • (+1) (-3)

    zoran 11.03.2016.
    ceo balkan je porobljen kaubojskom demokratijom na nas je izvrsena agresija
    preko merkale i racka pojedinci ne razmisljaju

  • (+1) (-1)

    ljubivoje 12.03.2016.
    Mi pismeni citamo i vidimo da svi na tom Balkanu kazu da su se upravo oslobodili ropstva i da tamo, na Balkanu, u njihovim zemljama, sad bez milosevica, nema nikakvog porobljavanja: to kazu Hrvati, Shiptari, cak i C.gora i ostali. To slave svake godine, na zalost svih Srba patriota koji znaju cije su to teritorije bile pre 1945.g. i ko je te teritorije sa Srbima na njima nasilno oduzeo od Srbije 1945.g.( Slobin tito, eto ko).
    Jedino pojedini u Srbiji jos ne priznaju da su upravo zahvaljujuci slobo-mirinoj naopakoj politici "samo-porobljeni" i izolovani od civilizovanog sveta, bas zahvaljujuci zelji slobe-mire da nas izdvoje od celog sveta. Pokusali su da nas ubede da su nam svi u civilizovanom svetu neprijateli i da nas svi mrze i da nam je dobro i lepo da budemo sami i izolovani od sveta ( da nam je lepo i dobro i po cenu da jedemo"korijenje" ili korenje)...Zaboravljajuci koliko imamo nase familije i prijatelja po tom svetu kao gastarbajtere ili kao proterane 1945.g.
    Sve Srbe u bivsoj Yu koje je "branio" je ostavio na milost i nemilost. I Srbe u Hrvatskoj a narocito Srbe na Kosovu, ostavio ih je nezasticene svojim sebicnim povlacenjem otuda. Ubacio ih je u rat a kasnije napustio.

  • (+1) (-3)

    Мики 14.03.2016.
    Размислите о овоме: "Није Милошевић крив, ми смо г..на. ..." МИ6 нас је разбуцао, толико да су нам данас хероји само они који пљују своју земљу, награђују се страни инвеститори нашим парама, а срећни смо кад добијемо посо преко везе коју смо платили новцем или у натури. Није нам Милошевић позатварао фабрике и продао у старо гвожђе. Конкретно није нам он у Фахопу увалио старо гвожђе као инвестицију. Није нам он запарложио Пикове њиве и од Подрума и осталих Алексиначких фирми направио ђубриште .... Није нам Милошевић ослободио царине буџет, да би се за лечење деце у иностранству скупљале паре СМС порукама и у исто време не извозимо у Русију , а тамо смо једино могли да изводимо.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима