Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

10 godina od smrti Slobodana Miloševića

rss

10.03.2016. OO PS Aleksinac

10 godina je proteklo od smrti Slobodana Miloševića, 10 godina od njegovog ubistva u Haškom pritvoru.

10 godina od smrti Slobodana Miloševića

Izručen je na Vidovdan 2001. na osnovu neustavne odluke Vlade Srbije. Postupak za izručenje pokrenut je na osnovu Uredbe Savezne Vlade koja je takođe proglašena neustavnom. Ustavni sud je zabranio izručenje na osnovu Savezne uredbe istog dana kada je i izručen. Iz pritvora ga je izveo upravnik Centralnog zatvora, samo na osnovu dopisa pomoćnika ministra pravde, bez saglasnosti predsednika suda i istražnog sudije, što je u suprotnosti sa Ustavom Srbije i Jugoslavije.

O Haškoj nepravdi znamo sve, ali je i Srpska pravda bila u čvrstom zagrljaju sa njom. Vlasnici srpske pravde uskraćivali su Slobodanu Miloševiću prava koja mu pripadaju kao građaninu i bivšem predsedniku Srbije i Jugoslavije. Nije mu dala pravo na predsedničku penziju, ni garanciju za odlazak na lečenje, uskraćivali su mu dokumenta značajna za odbranu, nisu mu dali pravo na sahranu sa državnim počastima, ni njegovoj porodici da prisustvuje sahrani.

Na suđenju se do kraja borio da dokaže da su SAD na čelu NATO izvršile kriminalni akt nad našom zemljom i da zato moraju da odgovaraju. Njegov najveći greh i krivica je što je branio državni suverenitet i teritorijalni integritet svoje države i naroda.

Naši političari iz prethodne vlasti nisu uspeli da sačuvaju ni ono za šta
se on borio i izborio kroz Rezoluciju 1244, zbog čega je slika K i M danas mnogo drugačija od one koja je definisana pomenutom Rezolucijom.

Proteklo vreme pokazuje ispravnost njegove politike i potvrđuje njegovu pravednost, istrajnost i neprikosnovenost u borbi za teritotorijalni integritet i suverenitet naše zemlje.

Njega se na žalost odreklo aktuelno rukovodstvo SPS na njihovom poslednjem Kongresu, da bi pošto-poto obezbedili opstanak u vlasti i privilegijama koje ona donosi, ne shvatajući da pravi socijalisti i levičari izuzetno poštuju delo Slobodana Miloševića.

U slučaju Srbije i Jugoslavije napravljen je presedan, ali Arapsko proleće, migrantska kriza, događaji u zemljama Severne Afrike i njihove posledice, kao i Ukrajinska kriza pokazuju da je bio jedan od prvih slobodoumnih političara u Svetu koji se surostavio ovakvom njihovom ponašanju i koji je proročanski video ovo doba.

Nakon 10 godina od njegovog ubistva u Haškom tribunalu, mi građani Srbije možemo da postavimo sebi pitanje, jesmo li pročitali i da li razumemo Miloševićev testament?

DO POBEDE!

Komentara: 5


# Pokret Socijalista Hag Slobodan Milošević NATO Ustavni sud
@poksocijalista @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+12) (-6)

  dragan 10.03.2016.
  Ko to "u ime gradjana Srbije" pise ovaj clanak. Neki od nas pamte sve lose sto je rezultat politike vaseg"tite" i njegovog Milosevica i Mire: Prazne prodavnuice, plate od dva evra mesecno, inflacija sa desetak nula, nema goriva, nema struje ili ima struje svakog treceg dana ako si peta grupa, ubistva sirom Srbije politickih neistomisljenika, kriminalni klanovi i kriminalne aktivnosti, kupovina Ferarija za Milosevicevog sina, kupovina diskoteke za Milosevicevog sina, kupovina radio stanica za milsosevicevu cerke, bambilend.. a NAROD NEMA ZA HLEBA. Mobilizacije, hapsenja, opet prebijanje i ubijanje neistomisljenika, AT sa celim civilizovanim svetom BUKVALNO sa svetom, ni Rusija ni Kina ama niko ga nije opravdavao za samoubilacke postupke...Sta nam je ostavio? Zlo koje i dan danas posledicno traje. Vladaju njegovi i danas ALI pametnije, ne ratuju sa celim svetom, pokusavaju da posluju i saradjuju sa civilizovanim svetom.

 • (+12) (-8)

  dragoslav 10.03.2016.
  Rat sa celim svetom i na kraju kruna njegove "uspesne" siledziske, nasilne politike je da je doveo bombe na nase glave i kasnije predaja i prodaja srpskih teritorija... Zamisli ti "uspesnog" gradjanina nekog grada koji zarati sa svima u tom svom gradu zato sto ga svi mrze u tom gradu a on zaboga "najbolji". E takvu je politiku svadjalacku vodio sa svima i u svom gradu i u svojoj zemlji i sa svima u civilizovanom svetu.

 • (+3) (-3)

  zoran 11.03.2016.
  ceo balkan je porobljen kaubojskom demokratijom na nas je izvrsena agresija
  preko merkale i racka pojedinci ne razmisljaju

 • (+5) (-1)

  ljubivoje 12.03.2016.
  Mi pismeni citamo i vidimo da svi na tom Balkanu kazu da su se upravo oslobodili ropstva i da tamo, na Balkanu, u njihovim zemljama, sad bez milosevica, nema nikakvog porobljavanja: to kazu Hrvati, Shiptari, cak i C.gora i ostali. To slave svake godine, na zalost svih Srba patriota koji znaju cije su to teritorije bile pre 1945.g. i ko je te teritorije sa Srbima na njima nasilno oduzeo od Srbije 1945.g.( Slobin tito, eto ko).
  Jedino pojedini u Srbiji jos ne priznaju da su upravo zahvaljujuci slobo-mirinoj naopakoj politici "samo-porobljeni" i izolovani od civilizovanog sveta, bas zahvaljujuci zelji slobe-mire da nas izdvoje od celog sveta. Pokusali su da nas ubede da su nam svi u civilizovanom svetu neprijateli i da nas svi mrze i da nam je dobro i lepo da budemo sami i izolovani od sveta ( da nam je lepo i dobro i po cenu da jedemo"korijenje" ili korenje)...Zaboravljajuci koliko imamo nase familije i prijatelja po tom svetu kao gastarbajtere ili kao proterane 1945.g.
  Sve Srbe u bivsoj Yu koje je "branio" je ostavio na milost i nemilost. I Srbe u Hrvatskoj a narocito Srbe na Kosovu, ostavio ih je nezasticene svojim sebicnim povlacenjem otuda. Ubacio ih je u rat a kasnije napustio.

 • (+0) (-3)

  Miki 14.03.2016.
  Razmislite o ovome: "Nije Milošević kriv, mi smo g..na. ..." MI6 nas je razbucao, toliko da su nam danas heroji samo oni koji pljuju svoju zemlju, nagrađuju se strani investitori našim parama, a srećni smo kad dobijemo poso preko veze koju smo platili novcem ili u naturi. Nije nam Milošević pozatvarao fabrike i prodao u staro gvožđe. Konkretno nije nam on u Fahopu uvalio staro gvožđe kao investiciju. Nije nam on zaparložio Pikove njive i od Podruma i ostalih Aleksinačkih firmi napravio đubrište .... Nije nam Milošević oslobodio carine budžet, da bi se za lečenje dece u inostranstvu skupljale pare SMS porukama i u isto vreme ne izvozimo u Rusiju , a tamo smo jedino mogli da izvodimo.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima