Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Показна вежба спасилачких тимова на Бованском језеру

rss

28.06.2019.

У склопу Међународне вежбе управљања последицама ванредних ситуација "СРБИЈА 2019", у четвртак 27. јуна на Бованском језеру одржана је показна вежба спасилачких тимова из седам земаља.

Показна вежба спасилачких тимова на Бованском језеру

На вежби су виђени сви аспекти спасавања људи у различитим ситуацијама - приликом гашења пожара са земље и из ваздуха, у пловилима, спасавање из рушевина, уз коришћење спасилачке опреме и ваздухоплова.

Горан Николић, начелник Управе за ватрогасно-спасилачке јединице и цивилну заштиту Сектора за ванредне ситуације МУП-а, истакао је да је у тродневној вежби учествовало више од 500 људи из Србије, Русије, Мађарске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Турске, Кубе, као и представници Руско-јерменског хуманитарног центра.

"Сви учесници су били на висини задатка и вежба је протекла у најбољем реду", рекао је Николић. Вежби на Бованском језеру су присуствовали потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, заменик министра за ванредне ситуације Русије Александар Чупријан, као и званице из земље и иностранства.

Вежба "СРБИЈА 2019" завршена је у Нишу, а церемонији затварања присуствовао је председник Александар Вучић, као и министар за ванредне ситуације Руске Федерације Јевгениј Зиничев. Вежбу организују МУП Србије и Министарство за цивилну заштиту, ванредне ситуације и отклањање последица елементарних непогода Русије.

Циљ је развијање капацитета за одговор и уклањање последица ванредних ситуација, уз ангажовање специјалистичких тимова и коришћење специјалне спасилачке опреме и ваздухоплова.

Извор: Дневник.рс

Фото: Sputnik / Радоје Пантовић

Коментара: 0


# Александар Вучић Бованско језеро Горан Николић Небојша Стефановић Јевгениј Зиничев
@avucic @


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима