Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Osnovci i srednjoškolci u svim mestima na jugu od ponedeljka u školskim klupama

rss

15.10.2021. Južne vesti

U svim osnovnim i srednjim školama na jugu đaci će od ponedeljka, 18. oktobra, biti u učionicama, odluka je Tima za praćenje i koordinisanje preventivnih mera u radu škola.

Foto: arhiva

Po kombinovanom modelu nastavu će od naredne nedelje pratiti učenici u Beogradu, Vrnjačkoj Banji i Šapcu.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama - navode iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Dodaju da je u nedelji od 7. do 13. oktobra broj obolele dece uzrasta od 6 do 18 godina u zemlji bio 3.442, kao i da su u poslednjih deset dana ukupno 63 odeljenja prešla na onlajn nastavu zbog najmanje tri zaražena đaka.

Ukupno je 909 odeljenja koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih deset kalendarskih dana i 132 grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn u poslednjih deset kalendarskih dana - piše u saopštenju.

Kako je istaknuto, pre donošenja odluke za svaku lokalnu samoupravu razmatrana je epidemiološka situacija, kao i podaci o obolevanju učenika i nastavnika i o broju odeljenja koja su prešla na drugi ili treći model nastave.

Podsetimo, u ponedeljak, 11. oktobra, u školske klupe vratili su se srednjoškolci u Nišu, Leskovcu, Vranju, Vladičinom Hanu, Pirotu i Prokuplju, dok su učenici srednjih škola u Vlasotincu i Lebanu tada ostali na kombinovanoj nastavi.

Izvor


# škole škola Ministarstvo prosvete učenici đaci
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima