Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Општинске мере против поплава

rss

23.12.2010. Извор: Општина Алексинац

Како је изостала реализација обећања републичких власти, а неке од њих је лично понудио председник Тадић обилазећи поплављена подручја, општинска управа је одлучила да из сопствених средстава финансира чишћење канала.

Општинске мере против поплава

Одржана седница штаба за одбрану од поплава

У кабинету председника општине одржана је седница штаба за одбрану од поплава и константовано да је тренутна ситуација у општини Алексинац стабилна и да нема опасности од изливања водотокова.

Председник штаба, Иван Димић, упознао је чланове са активностима на реализацији пројеката регулације реке Моравице кроз Алексинац и изградње левообалног насипа реке Мораве.

На овој седници је било речи и о актуелним радовима на чишћењу канала у Витковцу и Доњем Сухотну, чиме ће се спречити штете од евентуалних бујичних вода.

 

Чишћење канала у Витковцу и Доњем Љубешу

Данас су у Витковцу и Доњем Љубешу почели радови на чишћењу канала за одводњавање, који по речима мештана ових села нису чишћени већ деценијама.

Општина Алексинац је, како би помогла мештанима Витковца и Доњег Љубеша, одобрила средства за чишћење канала у овим селима, иако је власник канала у Витковцу ЈП Србија Воде, које је и надлежно за одржавање истог.

Према речима председника општине, Ивана Димића, Општина се у више наврата обраћала ВПЦ Морава – Ниш и тражила чишћење овог одводног канала, јер због немара и неодржавања, Витковац је у априлу ове године био захваћен највећом поплавом у својој историји.

Међутим, како из ЈП Србија Воде није било позитивног одговора, руководство општине и Фонд за развој пољопривреде одлучили су да овај посао одраде сопственим средствима како би се спречиле нове евентуалне штете на објектима и земљишту.

Укупна вредност радова на чишћењу канала у Витковцу и Доњем Љубешу, које финансира Фонд за развој пољопривреде општине Алексинац, износи 916.388 динара, а извођач радова је ЈП за путеве и стамбену делатност Алексинац.


# Иван Димић Јужна Морава општина Борис Тадић Витковац Доњи Љубеш поплава Фонд за развој Србија воде фонд за развој пољопривреде
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима