Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Проглашена ванредна ситуација у Алексинцу

rss

30.03.2015. Блиц, Новости, Твитер

Штаб за ванредне ситуације општине Алексинац, на јучерашњој седници прогласио је ванредну одбрану од поплава на целој територији те општине.

Фото Твитер

Према речима команданта штаба и председника општине Ненада Станковића, поплављена су дворишта у десет кућа у Доњем Љубешу и четири у Витковцу као и пољоприврено земљиште уз реку на потезу од Грејача и Великог Дреновца до Витковца.

- Нема потопљених кућа, али има кућа у којима су поплављена дворишта. То није велика количина воде, али пратимо даљи развој ситуације - каже Станковић.

Фото Саша Јонић

Како је саопштено после обиласка терена, од изливања Јужне Мораве поплављено је више стотина хектара ораница, десет објеката у Горњем Љубешу и четири у Витковцу.

Код Витковца и Доњег Љубеша водостај Јужне Мораве је за пола метра виши него у мају прошле године.

Твитер

Затворени су у регионални путеви Алексинац - Ниш на деоници Тешица - Дражевац и Алексиначки Рудник - Крушевац у атару Ђуниса.

Само у близини Алексинца код наплатне рампе, вода је поплавила више десетина хектара плодних ораница и стигла је до самог ауто-пута Београд - Ниш.

Твитер

На одбрани од полава ангажована су сва јавна предузећа са механизацијом и људством.

Активирала су се и многа клизишта, а најгора ситуација је у атарима села Вукања и Липовац.

Трњане, М. Димитријевић


# Јужна Морава Алексиначки Рудник Београд Тешица Дражевац јавна предузећа Вукања Витковац Доњи Љубеш поплава Ненад Станковић штаб за ванредне ситуације ванредна ситуација
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима