Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opštinske mere protiv poplava

rss

23.12.2010. Izvor: Opština Aleksinac

Kako je izostala realizacija obećanja republičkih vlasti, a neke od njih je lično ponudio predsednik Tadić obilazeći poplavljena područja, opštinska uprava je odlučila da iz sopstvenih sredstava finansira čišćenje kanala.

Opštinske mere protiv poplava

Održana sednica štaba za odbranu od poplava

U kabinetu predsednika opštine održana je sednica štaba za odbranu od poplava i konstantovano da je trenutna situacija u opštini Aleksinac stabilna i da nema opasnosti od izlivanja vodotokova.

Predsednik štaba, Ivan Dimić, upoznao je članove sa aktivnostima na realizaciji projekata regulacije reke Moravice kroz Aleksinac i izgradnje levoobalnog nasipa reke Morave.

Na ovoj sednici je bilo reči i o aktuelnim radovima na čišćenju kanala u Vitkovcu i Donjem Suhotnu, čime će se sprečiti štete od eventualnih bujičnih voda.

 

Čišćenje kanala u Vitkovcu i Donjem Ljubešu

Danas su u Vitkovcu i Donjem Ljubešu počeli radovi na čišćenju kanala za odvodnjavanje, koji po rečima meštana ovih sela nisu čišćeni već decenijama.

Opština Aleksinac je, kako bi pomogla meštanima Vitkovca i Donjeg Ljubeša, odobrila sredstva za čišćenje kanala u ovim selima, iako je vlasnik kanala u Vitkovcu JP Srbija Vode, koje je i nadležno za održavanje istog.

Prema rečima predsednika opštine, Ivana Dimića, Opština se u više navrata obraćala VPC Morava – Niš i tražila čišćenje ovog odvodnog kanala, jer zbog nemara i neodržavanja, Vitkovac je u aprilu ove godine bio zahvaćen najvećom poplavom u svojoj istoriji.

Međutim, kako iz JP Srbija Vode nije bilo pozitivnog odgovora, rukovodstvo opštine i Fond za razvoj poljoprivrede odlučili su da ovaj posao odrade sopstvenim sredstvima kako bi se sprečile nove eventualne štete na objektima i zemljištu.

Ukupna vrednost radova na čišćenju kanala u Vitkovcu i Donjem Ljubešu, koje finansira Fond za razvoj poljoprivrede opštine Aleksinac, iznosi 916.388 dinara, a izvođač radova je JP za puteve i stambenu delatnost Aleksinac.


# Ivan Dimić Južna Morava opština Boris Tadić Vitkovac Donji Ljubeš poplava Fond za razvoj Srbija vode fond za razvoj poljoprivrede
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima