Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана 61. седница Већа

rss

17.04.2015. Фејсбук страница општине

На данас одржаној 61. седници Општинског већа општине Алексинац усвојена је Одлука о режиму саобраћаја на путевима, Одлука о утврђивању потреба за трајно решавање питања избеглица, као и Програм коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине за 2015. годину.

општинско веће

Одлуком о режиму саобраћаја на путевима на територији општине Алексинац врши се техничко регулисање саобраћаја на општинским путевима и улицама, за које Закон о безбедности саобраћаја на путевима утврђује да је у надлежности локалне самоуправе. Под техничким регулисањем саобраћаја подразумева се: усмеравање и вођење саобраћаја, управљање брзинама, одн. ограничење брзине, одређивање једносмерних улица, утврђивање забране саобраћаја за све или поједине врсте возила, одређивање паркиралишта, аутобуских стајалишта, пешачких зона, зона школе итд.

Одлука о утврђивању потреба за трајно решавање стамбеног питања избеглица на територији општине Алексинац донета је на основу спроведеног упитника, и њоме је утврђена потреба за 9 стамбених јединица, 3 сеоске куће са окућницом и 5 комплета грађевинског материјала за недовршене објекте. Изградња ових објеката највећим делом финансираће се из донаторских средстава Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, док општина Алексинац у финансирању учествује са 5%, односно са 3 милиона динара.

Акценат у овогодишњем Програму коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине стављен је на извршавање обавеза утврђених међуопштинским споразумима и уговорима везаним за заједничко управљање отпадом, у складу са Регионалним планом управљања отпадом, односно на набавку контејнера за прикупљање комуналног отпада за потребе проширења територије организованог сакупљања, као и за обезбеђивање земљишта за изградњу трансфер станице и рециклажног центра на територији наше Општине.


# општина путеви екологија саобраћај општинско веће школе избеглице заштита животне средине
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима