Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana sednica Skupštine opštine Aleksinac

rss

28.04.2021. Opština Aleksinac

Danas je u Velikoj sali Doma kulture u Aleksincu, održana deveta sednica Skupštine opštine Aleksinac. Na dnevnom redu našlo se 12 tačaka.

Održana sednica Skupštine opštine Aleksinac

Aleksinački odbornici usvojili su tri lokalna strateška dokumenta: Lokalni akcioni plan za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u opštini Aleksinac za period 2021 - 2023. godine, Lokalni akcioni plan za mlade za period 2021 - 2026. godine i Lokalni akcioni plan zapošljavanja opštine Aleksinac za period 2021 - 2023. godine.

Usvojen je i predlog odluke o određivanju stajališta koja se mogu koristiti za linijski prevoz putnika, kao i predlog odluke o usvajanju operativnog plana za odbranu od poplava za vode drugog reda u opštini Aleksinac za 2021. godinu.

Odbonici Skupštine opštine usvojili su i predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o naknadi troškova odbornicima i drugim licima u organima opštine Aleksinac i predlog rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja JKP "Komunalne usluge" za 2021. godinu.

Na kraju sednice, na predlog predsednika opštine, odbornici su izabrali Marijanu Radivojević, vaspitača predškolskih ustanova, za zamenicu predsednika opštine Aleksinac. Marijana Radojević je na funkciji zamenila Čedomira Rakića, koji je stupio na funkciju državnog sekretara u Ministrstvu državne uprave i lokalne samouprave.


# Čedomir Rakić opština skupština Marijana Radivojević
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima