Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Oдржана 61. седница Општинског већа

rss

03.10.2018.

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана 61. седница Општинског већа. Седницом је председавао Ненад Станковић, председник општине, а на дневном реду нашло се 35 тачака.

Oдржана 61. седница Општинског већа

Најпре је усвојен Предлог Правилника о изменама и допунама Правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи и правобранилаштву општине Алексинац, затим је усвојен Извештај о оствареним приходима и расходима буџета општине за период 01.01.2018. - 30.06.2018.

Већници општине Алексинац утврдили су и Нацрт Одлуке о приступању промени Статута општине Алексинац.

Утврђен је и Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о оснивању Општинске организације за туризам и спорт. Наима, Организација за туризам и спорт мења име у „Спортско – рекреативни центар Алексинац – СРЦА“, јер према допису Министарства финансија Републике Србије наводи се да су различитим прописима уређене области туризма и спорта, као и коефицијенти за обрачун и исплату плата запослених.

Алексиначки већници усвојили су и Извештај о раду ПУ „Лане“ за 2017/2018 годину, и Нацрт Решења о давању сагласности на годишњи план исте установе за 2018/2019 годину.

Усвојен је и Предлог Решења о образовању Комисије за капиталне инвестиције

Затим је усвојен и Предлог Решења о измени Решења о одређивању доктора медицине за стручно утврђивање времена и узрока смрти умрлих изван здравствене установе. Др Србољуба Милојковића, због подношења оставке, замениће др Татјана Богдановић, доктор опште медицине Хитне помоћи.

Остале тачке дневног реда односиле су се на вансудска поравнања са грађанима општине услед уједа паса луталица.


# председник општине ОТИС буџет општинско веће Лане ПУ Ненад Станковић статут капиталне инвестиције Татјана Богдановић Србољуб Милојковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима