Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Водоснабдевање у општини стабилно

rss

18.06.2015.

Данас је у сали СО Алексинац одржана 47. седница Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац, на чијем су се дневном реду нашле четири тачке.

Водоснабдевање у општини стабилно

Најпре је било речи о тренутном стању у ЈКП „Водовод и канализација“ и спремности Општине Алексинац у случају поремећаја водоснабдевања, као и о утврђивању задатака и приоритета за предстојећу летњу сезону 2015. године, а све у циљу благовременог предузимања одговарајућих превентивних и оперативних мера.

Наиме, према најавама Министарства унутрашњих послова Србије - Сектора за ванредне ситуације, могуће високе температуре на територији наше земље, у јулу и августу ове године, могу условити повећану потрошњу воде, као и поремећај у водоснабдевању насељених места, где се као последица може јавити недостатак воде за пиће. Међутим, према речима директора ЈКП „Водовод и канализација“, Драгише Симића, ситуација са водоснабдевањем у нашој општини је стабилна. У случају веће хаварије, изражена је спремност алтернативних извора водоснабдевања. Квалитет воде за пиће је на завидном нивоу, што показују и последње две анализе Хигијенског завода.

На данашњој седници општинског Штаба разматран је и извештај Комисије за процену штете настале од града и олујног невремена на територији општине Алексинац 14. маја 2015. године. Према процени стручне Комисије, проценат оштећења креће се од 20 до 100 %, а износи 17.814.000,00 динара.

Штаб је на данашњој седници, између осталог, усвојио и Одлуку о додели помоћи домаћинствима која су претрпела штету на грађевинским објектима приликом јаког невремена од 24. до 27. јуна 2014. године. Једно домаћинство које је претрпело већу штету добиће помоћ у износу од 60.000 динара, 31 домаћинство са претрпљеном средњом штетом добиће по 15.000 динара, док ће 55 домаћинстава са претрпљеном мањом штетом добити по 5.000 динара.


# невреме Водовод и канализација ЈП штаб за ванредне ситуације Драгиша Симић водоснабдевање
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима