Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана 32. седница СО

rss

25.11.2011. Извор: сајт Општине Алексинац, Алексинац.Нет

У среду, 23. новембра, одржано је 32. заседање одборника Скупштине општине Алексинац, а на дневном реду седнице нашло се и усвојено је 27 тачака.

Седници Скупштине претходила је 38. седница општинског већа, сазвана по хитном поступку.

Одржана 32. седница СО

Одборници алексиначке Скупштине најпре су разматрали и усвојили измене Уговора о обављању комуналних делатности у области производње и дистрибуције воде за пиће и пречишћавања и одвођења отпадних и атмосферских вода на подручју општине Алексинац, као и предлог Плана приоритетних инвестиција за 2. фазу у ЈП "Водовод и канализација". Када је реч о ЈКП-у "Водовод и канализација", усвојен је и предлог Плана за усаглашавање цена по тарифном моделу за ово предузеће.

На свом 32. заседању, одборници СО Алексинац разматрали су и усвојили Извештај о раду Установе за предшколско васпитање и образовање "Лане" у Алексинцу за текућу годину, као и Годишњи план ове установе за наредну годину.

На јучерашњем дневом реду седнице СО Алесинац нашао се и предлог Плана зимског одржавања општинских путева, улица и јавних површина у нашој општини за период од 15. новембра 2011. године до 31. марта 2012. год., као и Оперативни план одбране од поплава на територији општине Алексинац за воде 2. реда за 2011. год. са мишљењем Јавног водопривредног предузећа "Србијаводе" Београд. Усвојена су оба плана.

Осим поменутих тачака, на дневном реду 32. заседања алексиначке Скупштине нашли су се и предлози Одлуке о социјалној заштити општине Алексинац, Одлуке о одређивању привредних друштава и других правних лица од значаја за заштиту и спасавање, као и Одлуке о потврђивању чланства општине Алексинац у Сталној конференцији градова и општина Србије. Усвојени су сви поменути предлози одлука.

Одборници Скупштине општине Алексинац су на јучерашњој седници разматрали и усвојили предлоге Статута Фонда за збрињаване породица погинулих радника на раду у делу предузећа "Алексиначки рудник мрког угља" Алексинац, Статута Библиотеке "Вук Караџић", али и Статута Центра за социјални рад општине Алексинац.

На самом крају 32. седнице, одборници су разрешили и именовали по једног или два члана школског одбора следећих школа: О.Ш. "Вожд Карађорђе", Алексиначке гимназије, П.Ш. "Шуматовац", О.Ш. "Десанка Максимовић" - Катун, О.Ш. "Аца Синадиновић" - Лоћика, Школе за основно музичко образовање и васпитање "Владимир Ђорђевић" и О.Ш. " Вук Караџић" - Житковац.


Одржана и 38. седница Општинског већа

На дневном реду 38. заседања чланова Општинског већа нашло се 4 тачака, међу којима је и разматрање измена Уговора о обављању комуналних делатности у области производње и дистрибуције воде за пиће и пречишћавања и одвођења отпадних и атмосферских вода на подручју општине Алексинац са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за привреду и финансије.



# Алексинац Алексиначки Рудник општина Житковац школе Владимир Ђорђевић СО Алексинац Вук Караџић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима