Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана 10. седница Штаба за ванредне ситуације

rss

13.01.2013. Општина Алексинац, Радио Алексинац

На десетој седници Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац, којојм је председовао заменик команданта Чедомир Ракић, усвојен је Извештај о раду Штаба у 2012. години, као и План рада Штаба за 2013. годину.
Поред поменутог, доктор Родољуб Живадиновић поднео је извештај о стању епидемије заразне жутице на територији општине Алексинац.

Одржана 10. седница Штаба за ванредне ситуације

У Плану Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац за наредну годину предвиђено је, између осталог, организација заштите од елементарних непогода и других већих непогода, као и стварање услова за њихово отклањање и ублажавање последица, израда Плана стручног оспособљавања чланова Штаба за брза и ефикасна деловања у ванредним ситуацијама, обука Штаба по специјалностима на заштити и спасавању људи, материјалних и других добара, редовно информисање становништва о ризицима и опасностима, израда Плана заштите од града територије општине Алексинац и још много тога.

Предлог доктора Родољуба Живадиновића да се у план за ову годину уврсти тачка која се односи на псе литалице, јер је то велики проблем ове општине, нија ушла у овогодишњи план, али ће, према речима заменика преседника општине Чедомира Ракића, тај проблем решити локална самоуправа и Јавно комунално предузеће.

Према извештају начелника Хигијенско-епидемиолошке службе Здравственог центра "Алексинац", епидемија заразне жутице на територији наше општине јењава, а број оболелих тренутно је 139 особа у 13 насеља општине Алексинац.

Под тачком разно је одлучено да се Управи за ванредне ситуације Ниш упути захтев за враћање канцеларије број 3 у надлежност општине Алексинац , а такође је договорено и одржавање телефонске седнице уколико доспеју рачуни за плаћање у вези жутице.

 

Коментара: 0


# Алексинац
@ 

[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима