Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 10. sednica Štaba za vanredne situacije

rss

13.01.2013. Opština Aleksinac, Radio Aleksinac

Na desetoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac, kojojm je predsedovao zamenik komandanta Čedomir Rakić, usvojen je Izveštaj o radu Štaba u 2012. godini, kao i Plan rada Štaba za 2013. godinu.
Pored pomenutog, doktor Rodoljub Živadinović podneo je izveštaj o stanju epidemije zarazne žutice na teritoriji opštine Aleksinac.

Održana 10. sednica Štaba za vanredne situacije

U Planu Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac za narednu godinu predviđeno je, između ostalog, organizacija zaštite od elementarnih nepogoda i drugih većih nepogoda, kao i stvaranje uslova za njihovo otklanjanje i ublažavanje posledica, izrada Plana stručnog osposobljavanja članova Štaba za brza i efikasna delovanja u vanrednim situacijama, obuka Štaba po specijalnostima na zaštiti i spasavanju ljudi, materijalnih i drugih dobara, redovno informisanje stanovništva o rizicima i opasnostima, izrada Plana zaštite od grada teritorije opštine Aleksinac i još mnogo toga.

Predlog doktora Rodoljuba Živadinovića da se u plan za ovu godinu uvrsti tačka koja se odnosi na pse litalice, jer je to veliki problem ove opštine, nija ušla u ovogodišnji plan, ali će, prema rečima zamenika presednika opštine Čedomira Rakića, taj problem rešiti lokalna samouprava i Javno komunalno preduzeće.

Prema izveštaju načelnika Higijensko-epidemiološke službe Zdravstvenog centra "Aleksinac", epidemija zarazne žutice na teritoriji naše opštine jenjava, a broj obolelih trenutno je 139 osoba u 13 naselja opštine Aleksinac.

Pod tačkom razno je odlučeno da se Upravi za vanredne situacije Niš uputi zahtev za vraćanje kancelarije broj 3 u nadležnost opštine Aleksinac , a takođe je dogovoreno i održavanje telefonske sednice ukoliko dospeju računi za plaćanje u vezi žutice.

 

Komentara: 0


# Aleksinac
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}