Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Награђени најбољи познаваоци саобраћаја међу ученицима

rss

10.06.2016.

Представници Савета за безбедност саобраћаја на путевима на територији општине Алексинац данас су доделили награде најуспешнијима на општинском такмичењу ученика основних школа у познавању саобраћаја под називом „Шта знаш о саобраћају“.

Награђени најбољи познаваоци саобраћаја међу ученицима

„Ученици из општине Алексинац били су најзапаженији на окружном такмичењу, док је Нишавски округ био најбољи на републичком нивоу, што нашу Општину ове године сврстава међу најуспешније на нивоу целе државе. То свакако представља једно лепо признање за наш рад“, каже Александар Ранђеловић, наставник техничко-информатичког образовања у ОШ „Љупче Николић“.

Ученици који су освојили прво место на општинском такмичењу од Савета за безебедност саобраћаја добили су по бицикл, док су за освојено друго и треће место додељиване заштитне кациге.

„Шта знаш о саобраћају“ је традиционално такмичење у организацији Ауто-мото савеза Србије које се ове године организује по 47. пут, и обухвата око 200.000 школске деце која се такмиче на школском, општинском, окружном и републичком нивоу.

Најзапаженије резултате на нивоу општине Алексинац имале су основне школе „Вук Караџић“ из Житковца, „Стојан Живковић Столе“ из Трњана и „Љупче Николић“ из Алексинца. Најуспешнји ученик из наше Општине на овом такмичењу био је Владимир Стојименовић, ученик ОШ „Вук Караџић“ из Житковца, који је на републичком такмичењу освојио треће место.

На овом такмичењу учeници су пoдeљeни у три стaрoснe групe: A (дo 9 гoдинa стaрoсти), Б (oд 10 дo 12 гoдинa стaрoсти ) и Ц (зa учeникe стaриje oд 13 гoдинa). Oни сe тaкмичe у тeoриjскoм дeлу, рeшaвaњeм сaoбрaћajних тeстoвa, кao и у вoжњи бицикaлa нa пoлигoну спрeтнoсти, oднoснo нa пoлигoну кojи симулирa сaoбрaћajнe ситуaциje сa кojимa сe срeћу у свaкoднeвнoм живoту.

Прво место и бицикл освојили су:
- Јована Вељковић, ОШ „Љупче Николић“,
- Катарина Ивановић, ОШ „Љупче Николић“,
- Младен Јовановић, ОШ „Стојан Живковић Столе“,
- Владимир Стојименовић, ОШ „Вук Караџић“.

Друго место и заштитну кацигу освојили су:
- Невена Филиповић, ОШ „Стојан Живковић Столе“,
- Теодора Милосављевић, ОШ „Љупче Николић“,
- Павле Трајковић, ОШ „Вук Караџић“,
- Младен Цветановић, ОШ „Стојан Живковић Столе“.

Треће место и заштитну кацигу освојили су:
- Мина Пешић, ОШ „Љупче Николић“,
- Александра Ђорђевић, ОШ „Вук Караџић“,
- Илија Ђорђевић, ОШ „Вук Караџић“,
- Алекса Пешић, ОШ „Стојан Живковић Столе“.

Коментара: 0


# општина саобраћај школе ученици Нишавски округ Катарина Ивановић Савет за безбедност саобраћаја Александар Ранђеловић Александра Ђорђевић Вук Караџић Младен Јовановић
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима