Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nagrađeni najbolji poznavaoci saobraćaja među učenicima

rss

10.06.2016.

Predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Aleksinac danas su dodelili nagrade najuspešnijima na opštinskom takmičenju učenika osnovnih škola u poznavanju saobraćaja pod nazivom „Šta znaš o saobraćaju“.

Nagrađeni najbolji poznavaoci saobraćaja među učenicima

„Učenici iz opštine Aleksinac bili su najzapaženiji na okružnom takmičenju, dok je Nišavski okrug bio najbolji na republičkom nivou, što našu Opštinu ove godine svrstava među najuspešnije na nivou cele države. To svakako predstavlja jedno lepo priznanje za naš rad“, kaže Aleksandar Ranđelović, nastavnik tehničko-informatičkog obrazovanja u OŠ „Ljupče Nikolić“.

Učenici koji su osvojili prvo mesto na opštinskom takmičenju od Saveta za bezebednost saobraćaja dobili su po bicikl, dok su za osvojeno drugo i treće mesto dodeljivane zaštitne kacige.

„Šta znaš o saobraćaju“ je tradicionalno takmičenje u organizaciji Auto-moto saveza Srbije koje se ove godine organizuje po 47. put, i obuhvata oko 200.000 školske dece koja se takmiče na školskom, opštinskom, okružnom i republičkom nivou.

Najzapaženije rezultate na nivou opštine Aleksinac imale su osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Žitkovca, „Stojan Živković Stole“ iz Trnjana i „Ljupče Nikolić“ iz Aleksinca. Najuspešnji učenik iz naše Opštine na ovom takmičenju bio je Vladimir Stojimenović, učenik OŠ „Vuk Karadžić“ iz Žitkovca, koji je na republičkom takmičenju osvojio treće mesto.

Na ovom takmičenju učenici su podeljeni u tri starosne grupe: A (do 9 godina starosti), B (od 10 do 12 godina starosti ) i C (za učenike starije od 13 godina). Oni se takmiče u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, kao i u vožnji bicikala na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se sreću u svakodnevnom životu.

Prvo mesto i bicikl osvojili su:
- Jovana Veljković, OŠ „Ljupče Nikolić“,
- Katarina Ivanović, OŠ „Ljupče Nikolić“,
- Mladen Jovanović, OŠ „Stojan Živković Stole“,
- Vladimir Stojimenović, OŠ „Vuk Karadžić“.

Drugo mesto i zaštitnu kacigu osvojili su:
- Nevena Filipović, OŠ „Stojan Živković Stole“,
- Teodora Milosavljević, OŠ „Ljupče Nikolić“,
- Pavle Trajković, OŠ „Vuk Karadžić“,
- Mladen Cvetanović, OŠ „Stojan Živković Stole“.

Treće mesto i zaštitnu kacigu osvojili su:
- Mina Pešić, OŠ „Ljupče Nikolić“,
- Aleksandra Đorđević, OŠ „Vuk Karadžić“,
- Ilija Đorđević, OŠ „Vuk Karadžić“,
- Aleksa Pešić, OŠ „Stojan Živković Stole“.


# opština saobraćaj škole učenici Nišavski okrug Katarina Ivanović Savet za bezbednost saobraćaja Aleksandar Ranđelović Aleksandra Đorđević Vuk Karadžić Mladen Jovanović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima