Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Медији о пријавама које су Алексинчани добили након еколошког протеста

rss

20.12.2021. Данас

Око стотинак прекршајних налога стигло је на адресе становника Алексинца који су учествовали у два еколошка протеста, тврде саговорници Данаса из Алексинца. Поједини Алексинчани добили су и два прекршајна налога, по један за сваки дан протеста, а прекрашајну пријаву добио је и Александар Марковић, уредник најчитанијег портала у овом граду, ”Алексинац.нет”.

Фото: Фејсбук

Адвокат Стеван Матијевић понудио је свим суграђанима који су добили прекршајне пријаве са налогом да плате по 5 000 динара да их заступа бесплатно.

“На првом протесту у Алексинцу учествовало је око 300 људи а, подељено је око сто прекршајних пријава. Инспектори полиције присуствовали су, иначе, скупу и пратили дешавања. На другом еколошком окупљању било је мање људи. А ја сам пратио и извештавао са оба скупа, јер ми је то посао и за то сам добио прекршајну прјаву. У њој пише да сам се 4. децембра кретао и задржавао на коловозу у Шуматовачкој улици, што је супротно самом са Законом о безбедности саобраћаја на путевима. Наведено је да је прекршај откривен непосредним опажањем и да је тиме учињен прекршај члана 333 Закона о безбедности саобраћаја на путевима. Службену белешку потписала је инспекторка Александра Божонић”, каже у разговору за Данас уредник портала Алексинац.нет.

Према његовим речима "честитке" су стигле и његовим сараданицима који су пратили еколошке протесте.

"Ја сам уредно радио свој посао и нисам ни слутио да ће ово да се догодити. У граду ме сви познају. Симбол сам града, јер на све стране промовишем Алексинац, кроз културне емисије, музичке манифестације и остале разне промоције."

Видећемо ко је све добио прекршајне пријаве, јер их сви нису, како сам обавештен, до сада ни преузели - напомиње Марковић.

Прекршајну пријаву још није преузео, Младен Крстић, али за Данас каже да зна о чему је реч. Каже да му је стигао извештај из поште да преузме препоручену пошиљку. Крстић напомиње да нико од грађана током протеста није легитимисан, а да су мног добили пријаве.

Адвокат Стеван Матејић, који се понудио да бесплатно заступа учеснике еколошког протеста, каже за Данас, да због викенда, још нема тачну инфорацију колико је Алексинчана добило прекршајне пријаве .”Заказао сам свима који су добили прекршајне налоге и који хоће да се жале да данас дођу у моју канцеларију“ , истиче Матејић.

Алексинчани су током протеста блокирали саобраћај тако што су прелазили преко обележеног пешачког прелаза код главне аутобуске станице у том граду.

У понедељак, 20. децембра у 15:30 испред Дома Културе окупљање грађана који су добили прекршајне пријаве за наводне саобраћајне прекршаје приликом протеста.

Извор


# Алексинац полиција саобраћај Алексинац.Нет пријава Саша Марковић Гидра Младен Крстић
@aleksinacnet @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима