Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Крај радова у улици Момчила Поповића неколико дана пре рока

rss

03.07.2013. Извор: Радио Алексинац

Радови на реконструкцији дела улице Момчила Поповића у Алексинцу, према највама извођача, биће завршени три, четри дана пре планираног рока, 10. јула, па ће возачима коначно бити олакшано кретање кроз тај део града.

Крај радова у улици Момчила Поповића неколико дана пре рока

Што се тиче улице Тихомира Ђорђевића, за сада нема конкретних наговештаја када ће бити настављени радови јер се чекају средства из републике, а је она и даље у једном делу затворена за саобраћај, каже за наш радио директор Дирекције за изградњу и урбанизам општине Алексинац Драгослав Живадиновић. Он подсећа и да је санација улице Тихомира Ђорђевића почела још пре две године средствима која су обезбедиле локална самоуправа и република.

- Прва фаза реконструкције, од старог аутопута до Спортске хале финансирана је средствима из буџета општине, која су обезбеђена кредитним задуживањем. За другу фазу санације коловоза, од Спортске хале до улице Душана Тривунца, средства је обезбедило Министарство за регионални развој и локалну самоуправу из Европске инвестиционе банке. Они су изабрали и извођача. Наше учешће је ту било само 10 процената, које смо обезбедили. Та улица је требало да буде завршена прошле године, међутим нешто је ту запело, а ми нисмо у могућности да било шта урадимо. Ми смо само корисници тог пројекта, а потписник уговора је Министарство за регионални развој.

Живадиновић додаје да је Дирекција планом и програмом за 2013. годину предвидела санацију коловоза и замену азбестних цеви у делу улице Момчила Поповића. Како је на тендеру изабран извођач радова, а средства из буџета за те намене опредељена, са реконструкцијом се морало почети без обзира што друга саобраћајница није завршена.

- Да нисмо увели извођача радова у Момчила Поповића, поставило би се питање да ли би тај извођач касније уопште започео радове. Такође, да радови нису започети, онда бисмо имали проблем да расписујемо нови тендер и бирамо новог извођача, а сигурно га не бисмо добили по овој цени.

Иако затварање две велике и прометне улице у многоме отежало саобраћај кроз један део града, саговорник напомиње да је благовремено постављена сва неопходна сигнализација која путнике усмерава на коришћење алтернативних путних праваца.

 

Коментара: 0


# Драгослав Живадиновић саобраћај Дирекција улице Душана Тривунца
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима