Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kraj radova u ulici Momčila Popovića nekoliko dana pre roka

rss

03.07.2013. Izvor: Radio Aleksinac

Radovi na rekonstrukciji dela ulice Momčila Popovića u Aleksincu, prema najvama izvođača, biće završeni tri, četri dana pre planiranog roka, 10. jula, pa će vozačima konačno biti olakšano kretanje kroz taj deo grada.

Kraj radova u ulici Momčila Popovića nekoliko dana pre roka

Što se tiče ulice Tihomira Đorđevića, za sada nema konkretnih nagoveštaja kada će biti nastavljeni radovi jer se čekaju sredstva iz republike, a je ona i dalje u jednom delu zatvorena za saobraćaj, kaže za naš radio direktor Direkcije za izgradnju i urbanizam opštine Aleksinac Dragoslav Živadinović. On podseća i da je sanacija ulice Tihomira Đorđevića počela još pre dve godine sredstvima koja su obezbedile lokalna samouprava i republika.

- Prva faza rekonstrukcije, od starog autoputa do Sportske hale finansirana je sredstvima iz budžeta opštine, koja su obezbeđena kreditnim zaduživanjem. Za drugu fazu sanacije kolovoza, od Sportske hale do ulice Dušana Trivunca, sredstva je obezbedilo Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu iz Evropske investicione banke. Oni su izabrali i izvođača. Naše učešće je tu bilo samo 10 procenata, koje smo obezbedili. Ta ulica je trebalo da bude završena prošle godine, međutim nešto je tu zapelo, a mi nismo u mogućnosti da bilo šta uradimo. Mi smo samo korisnici tog projekta, a potpisnik ugovora je Ministarstvo za regionalni razvoj.

Živadinović dodaje da je Direkcija planom i programom za 2013. godinu predvidela sanaciju kolovoza i zamenu azbestnih cevi u delu ulice Momčila Popovića. Kako je na tenderu izabran izvođač radova, a sredstva iz budžeta za te namene opredeljena, sa rekonstrukcijom se moralo početi bez obzira što druga saobraćajnica nije završena.

- Da nismo uveli izvođača radova u Momčila Popovića, postavilo bi se pitanje da li bi taj izvođač kasnije uopšte započeo radove. Takođe, da radovi nisu započeti, onda bismo imali problem da raspisujemo novi tender i biramo novog izvođača, a sigurno ga ne bismo dobili po ovoj ceni.

Iako zatvaranje dve velike i prometne ulice u mnogome otežalo saobraćaj kroz jedan deo grada, sagovornik napominje da je blagovremeno postavljena sva neophodna signalizacija koja putnike usmerava na korišćenje alternativnih putnih pravaca.

 


# Dragoslav Živadinović saobraćaj Direkcija ulice Dušana Trivunca
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima