Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Конституисан Савет за здравље општине Алексинац

rss

15.07.2015. Општина Алексинац

Данас је у сали СО Алексинац одржана конститутивна седница Савета за здравље општине Алексинац.

Конституисан Савет за здравље општине Алексинац

На самом почетку рада усвојен је предлог да се Савет прошири за још два члана, једног који би представљао Институт за јвано здравље Ниш и једног као представника државних апотека.

За председника Савета за здравље општине Алексинац изабран је Чедомир Ракић, заменик председника општине, док је за заменика председника Савета изабран Драган Стаменковић, заменик директора Дома здравља Алексинац.

Након конституисања Савета и избора председништва усвојен је Пословник о раду, који ће бити доступан јавности путем електронске странице Општине Алексинац www.aleksinac.org. Чланови Савета једногласно су усвојили и Извештај о раду Заштитника права пацијената за 2014. годину. Према поменутом извештају, у 2014. години Саветнику за заштиту права пацијената достављено је укупно 46 приговора пацијената у писаној форми. Свих 46 пријава је решено у извештајном периоду и у законом предвиђеном року.

У оквиру тачке разно, било је речи о организовању систематских прегледа запослених у алексиначкој привреди, државним предузећима и установама, о увођењу здравственог васпитања у основним и средњим школама, као и осталим стварима које ће кроз рад овог Савета бити реализоване.

На крају, чланови Савета за здравље донели су одлуку о усмеравању својих дневница у хуманитарне сврхе.

 

Коментара: 6


# Драган Стаменковић Чедомир Ракић општина здравље Савет за здравље
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+5) (-0)

  Miroljub 15.07.2015.
  E,sad će procveta zdravstvo u Aleksincu!!!

 • (+4) (-1)

  bravo 15.07.2015.
  JOS JEDAN DOKAZ U PRILOG NEPISMENOSTI NAPREDNJACKOJ. SAVET ZA ZDRAVLJE ? CIJE I KAKVO ? jAVNO, NARODNO, STOCNO, BILJNO, NAPREDNJACKO ? VAZNO DA CE SADA DA SE ZAPOSLENI MASOVNO SALJU NA PREGLEDE, SAMO DA SE VIDI KO CE TO DA FINANSIRA A ZNAJUCI NAPREDNJACKU IDEOLOGIJU SVE CE TO BITI NOVI UDARAC PO NOVCANIKU.

 • (+4) (-1)

  лале 15.07.2015.
  Па баш сте неписмени ви напредњаци из Општине, а дајете саопштења. Па није Савет за здравље него је Савет за здравство.

 • (+10) (-0)

  Boban 15.07.2015.
  S obzirom na to koga su izabrali za predsednika i zamenika nisu morali da žure da se sastanu.

 • (+3) (-0)

  neverica 16.07.2015.
  kada sam procitao ko je predsednik, onda mi je jasno dokle je doslo Aleksinacko zdravstvo !!! jos jedan samar lekarima , ali tako im i treba kada cute !!!! I TREBA DA BRISU POD SA LEKARIMA SVE DOK CUTE I PUSTAJU DA IH NEMEDICINSKO OSOBLJE VODI I PREDVODI !!!

 • (+3) (-0)

  Perkan 17.07.2015.
  Već postoji Savet za zdravstvo http://www.aleksinac.net/zdravlje/zasto-nema-aktivnosti-aleksinackog-saveta-za-zdravstvo.html koji nije aktivan!
  Šta će nam sada i Savet za zdravlje?


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима