Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Конституисан Савет за здравље општине Алексинац

rss

15.07.2015. Општина Алексинац

Данас је у сали СО Алексинац одржана конститутивна седница Савета за здравље општине Алексинац.

Конституисан Савет за здравље општине Алексинац

На самом почетку рада усвојен је предлог да се Савет прошири за још два члана, једног који би представљао Институт за јвано здравље Ниш и једног као представника државних апотека.

За председника Савета за здравље општине Алексинац изабран је Чедомир Ракић, заменик председника општине, док је за заменика председника Савета изабран Драган Стаменковић, заменик директора Дома здравља Алексинац.

Након конституисања Савета и избора председништва усвојен је Пословник о раду, који ће бити доступан јавности путем електронске странице Општине Алексинац www.aleksinac.org. Чланови Савета једногласно су усвојили и Извештај о раду Заштитника права пацијената за 2014. годину. Према поменутом извештају, у 2014. години Саветнику за заштиту права пацијената достављено је укупно 46 приговора пацијената у писаној форми. Свих 46 пријава је решено у извештајном периоду и у законом предвиђеном року.

У оквиру тачке разно, било је речи о организовању систематских прегледа запослених у алексиначкој привреди, државним предузећима и установама, о увођењу здравственог васпитања у основним и средњим школама, као и осталим стварима које ће кроз рад овог Савета бити реализоване.

На крају, чланови Савета за здравље донели су одлуку о усмеравању својих дневница у хуманитарне сврхе.

 


# Драган Стаменковић Чедомир Ракић општина здравље Савет за здравље
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима