Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Касни се са израдом Платоа испред Дома културе

rss

22.07.2013. Извор: Радио Алексинац

Радови на уређењу простора око Дома културе у Алексинцу биће пролонгирани још за неколико месеци, пошто је актуелни тендер за извођача поништен.
Како пристигла документација два понуђача није била комплетна, сада се очекује понављање процедуре, односно поновно расписивање тендера, што ће одложити наставак радова

Касни се са израдом Платоа испред Дома културе

Иако је првобитним пројектом било предвиђено поплочавање штампаним бетоном, у Дирекцији је након бројних консултација одлучено да због трајности буде ипак коришћен гранит за завршне радове, напомиње директор Дирекције за урбанизам и изградњу општине Алексинац Драгослав Живадиновић.

Плато испред дома културе, по речима надлежних, ће бити завршен крајем јесени

- Ми смо прву фазу урадили. Расписан је тендер и за другу фазу, за постављање гранита, а отварање понуда је било пре десетак дана. Имали смо два понуђача, „Шумадија гранит“ из Аранђеловца и Занатску задругу „Пионир“ из Власотинца. Тендерска комисија је прегледала документацију, ону коју закон предвиђа и налаже, и могу да вам кажем да понуђачи нису испунили те законске процедуре, односно нису имали неопходне папире, па ће највероватније бити поништена та јавна набавка и расписана друга.

Живадиновић очекује да, уколико на другом тендеру не буде сличних проблема, радови на уређењу платоа испред Дома културе буду настављени већ крајем августа. Како су оба понуђача предвидела око два месеца за извођење радова, наш саговорник додаје да би и ова јавна површина у граду требало да буде готова најкасније крајем јесени.

 

Касне и други радови

Иако је било најава да ће бити завршена и пре предвиђеног рока, део једне од најдужих улица у Алексинцу, улице Момчила Поповића, ипак није завршен ни до 10. јула, до када је званично било планирано. Како наводе у Дирекцији за урбанизам и изградњу општине Алексинац, разлог кашњења су временски услови, односно киша је омела радове.

Према незваничним информацијама, радове у улици Момчила Поповића успорило је и овдашње предузеће Водовод и канализација, које је неплански одлучило да постави цеви за фекалну канализацију, што је, такође, зауставило радове на асфлартирању.

- Радови су требали да буду завршени јуче, али смо имали неколико кишних дана, када извођач није могао да ради, а имали смо и постављање цеви за фекалну канализацију. То у првобитном договору није било, али када смо откопавали улицу, желели смо да поставимо везу за бочне улице за фекалну канализацију, тако да касније не бисмо раскопавали асфалт – рекао је недавно Живадиновић радио Алексинцу.

Када је у питању улица Тихомира Ђорђевића, у Дирекцији кажу да за сада нема назнака када ће бити настављени радови.


# Драгослав Живадиновић водовод
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима