Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kasni se sa izradom Platoa ispred Doma kulture

rss

22.07.2013. Izvor: Radio Aleksinac

Radovi na uređenju prostora oko Doma kulture u Aleksincu biće prolongirani još za nekoliko meseci, pošto je aktuelni tender za izvođača poništen.
Kako pristigla dokumentacija dva ponuđača nije bila kompletna, sada se očekuje ponavljanje procedure, odnosno ponovno raspisivanje tendera, što će odložiti nastavak radova

Kasni se sa izradom Platoa ispred Doma kulture

Iako je prvobitnim projektom bilo predviđeno popločavanje štampanim betonom, u Direkciji je nakon brojnih konsultacija odlučeno da zbog trajnosti bude ipak korišćen granit za završne radove, napominje direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac Dragoslav Živadinović.

Plato ispred doma kulture, po rečima nadležnih, će biti završen krajem jeseni

- Mi smo prvu fazu uradili. Raspisan je tender i za drugu fazu, za postavljanje granita, a otvaranje ponuda je bilo pre desetak dana. Imali smo dva ponuđača, „Šumadija granit“ iz Aranđelovca i Zanatsku zadrugu „Pionir“ iz Vlasotinca. Tenderska komisija je pregledala dokumentaciju, onu koju zakon predviđa i nalaže, i mogu da vam kažem da ponuđači nisu ispunili te zakonske procedure, odnosno nisu imali neophodne papire, pa će najverovatnije biti poništena ta javna nabavka i raspisana druga.

Živadinović očekuje da, ukoliko na drugom tenderu ne bude sličnih problema, radovi na uređenju platoa ispred Doma kulture budu nastavljeni već krajem avgusta. Kako su oba ponuđača predvidela oko dva meseca za izvođenje radova, naš sagovornik dodaje da bi i ova javna površina u gradu trebalo da bude gotova najkasnije krajem jeseni.

 

Kasne i drugi radovi

Iako je bilo najava da će biti završena i pre predviđenog roka, deo jedne od najdužih ulica u Aleksincu, ulice Momčila Popovića, ipak nije završen ni do 10. jula, do kada je zvanično bilo planirano. Kako navode u Direkciji za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac, razlog kašnjenja su vremenski uslovi, odnosno kiša je omela radove.

Prema nezvaničnim informacijama, radove u ulici Momčila Popovića usporilo je i ovdašnje preduzeće Vodovod i kanalizacija, koje je neplanski odlučilo da postavi cevi za fekalnu kanalizaciju, što je, takođe, zaustavilo radove na asflartiranju.

- Radovi su trebali da budu završeni juče, ali smo imali nekoliko kišnih dana, kada izvođač nije mogao da radi, a imali smo i postavljanje cevi za fekalnu kanalizaciju. To u prvobitnom dogovoru nije bilo, ali kada smo otkopavali ulicu, želeli smo da postavimo vezu za bočne ulice za fekalnu kanalizaciju, tako da kasnije ne bismo raskopavali asfalt – rekao je nedavno Živadinović radio Aleksincu.

Kada je u pitanju ulica Tihomira Đorđevića, u Direkciji kažu da za sada nema naznaka kada će biti nastavljeni radovi.


# Dragoslav Živadinović vodovod
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima