Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Када ће бити одобрен промет животиња на сточним пијацама у општини Алексинац?

rss

23.04.2021. Општина Алексинац

Јуче је у сали Скупштине општине Алексинац, са почетком у 11.00 часова, одржана 26. седница Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац.

Када ће бити одобрен промет животиња на сточним пијацама у општини Алексинац?

Према Извештају, у периоду од 1. до 20. априла 2021. године, у Дому здравља и Општој болници тестирано је укупно 2.515 пацијената, од којих је 697 пацијената позитивно на присуство вируса.

Усвојен је и закључак, према коме ће се Министарству пољопривраде, шумарства и водопривреде Републике Србије упути допис за доставу информације о томе када ће бити одобрен промет животиња на сточним пијацама у општини Алексинац и какво ће бити упутство за пољопривредна газдинства која због новонастале ситуације изазване епидемијом афричке куге свиња и забраном промета животиња, неће моћи да обезбедите сточну храну за исхрану животиња и да ли постоји могућност да се истима обезбеди сигуран пласман.

На крају седнице, чланови Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац, нису дали сагласност за организовање уличне продаје поводом ускршњих празника у Алексинцу у периоду од 25. априла до 01. маја 2021. године, у циљу спречавања и ширење епидемије изазване вирусом "COVID-19".

Милан Терзић, секретар Црвеног крста, обавестио је чланове Штаба да ће установа наставити са пружањем логистичке подршке пунктовима за вакцинацију у општини Алексинац.


# штаб за ванредне ситуације коронавирус
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима