Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kada će biti odobren promet životinja na stočnim pijacama u opštini Aleksinac?

rss

23.04.2021. Opština Aleksinac

Juče je u sali Skupštine opštine Aleksinac, sa početkom u 11.00 časova, održana 26. sednica Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac.

Kada će biti odobren promet životinja na stočnim pijacama u opštini Aleksinac?

Prema Izveštaju, u periodu od 1. do 20. aprila 2021. godine, u Domu zdravlja i Opštoj bolnici testirano je ukupno 2.515 pacijenata, od kojih je 697 pacijenata pozitivno na prisustvo virusa.

Usvojen je i zaključak, prema kome će se Ministarstvu poljoprivrade, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije uputi dopis za dostavu informacije o tome kada će biti odobren promet životinja na stočnim pijacama u opštini Aleksinac i kakvo će biti uputstvo za poljoprivredna gazdinstva koja zbog novonastale situacije izazvane epidemijom afričke kuge svinja i zabranom prometa životinja, neće moći da obezbedite stočnu hranu za ishranu životinja i da li postoji mogućnost da se istima obezbedi siguran plasman.

Na kraju sednice, članovi Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac, nisu dali saglasnost za organizovanje ulične prodaje povodom uskršnjih praznika u Aleksincu u periodu od 25. aprila do 01. maja 2021. godine, u cilju sprečavanja i širenje epidemije izazvane virusom "COVID-19".

Milan Terzić, sekretar Crvenog krsta, obavestio je članove Štaba da će ustanova nastaviti sa pružanjem logističke podrške punktovima za vakcinaciju u opštini Aleksinac.


# štab za vanredne situacije koronavirus
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima