Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Агенција за акредитацију оценила Дом здравља Алексинац

rss

26.01.2016.

У алексиначки здравствени центар је стигао извештај о другој редовној посети тима Агенције за акредитацију здравствених установа

Агенција за акредитацију оценила Дом здравља Алексинац

Здрaвствeнa устaнoвa Дом здравља Алексинац стeклa je aкрeдитaциjски стaтус нa пeриoд oд 3 гoдине, и дoдeљeн joj je сeртификaт брoj A-111-09/2013.

"Данас смо добили финални извештај о другој редовној посети тима Агенције за акредитацију здравствених установа, која је обављена 6. новембра 2015. године." кажу у Дому здравља.

Преносимо закључак Извештаја:

Након друге посете констатовано је да Дом здравља Алексинац континуирано ради на унапређењу квалитета пружања здравствене заштите.

Стандарди акредитације се поштују и у односу на претходну посету видно је унапређење.

Редовно се спроводе интерне провере квалитета стручног рада што доводи до његовог унапређења у свакодневном раду.

За похвалу је ангажовање највећег броја запослених у активностима на унапређењу квалитета рада како кроз процес рада тако и кроз ангажман у интерним комисијама формираним на нивоу служби помоћу којих се прате извршења планова, квалитет и безбедност.

Процедуре за рад се редовно анализирају, ревидирају по потреби и доносе нове са чиме се запослени упознају на састанцима служби што доприноси да се процедуре брже усвајају и примењују у раду.

Уочљива је добра организација рада и руковођења што доводи до успешног функционисања Дома здравља на веома разуђеној територији у ситуацији лимитираних финансијских средстава и недовољног кадра.

Иако им недостају људски ресурси пожртвованим радом запослених уз подршку руководства, запослени успевају да испуне план рада у задовољавајућем обиму.

Редовно се улаже у одржавање и набавку нове опреме-набављен је нови УЗ апарат и аутоклав за стерилизацију.

Реновиран је један број објеката, окречене су просторије, сређени подови, направљен нови прилаз Служби за здравствену заштиту деце.

На високом је нивоу сарадња између служби, одржавају заједничке састанке и решавају постојеће проблеме.

Побољшана је и сарадња са другим здравственим установама – посебно истичемо успостављену сарадњу са радиологом из Горње Топонице чиме је унапређен превентивни рад (скрининг на карцином дојке).

Многобројне информације о раду Дома здравља Алексинац могуће је пронаћи на новом сајту Дома здравља (који је осмислио и направио садашњи директор Дома здравља). Сајт садржи све неопходне информације за пацијенте, јавност и запослене, једноставан је за сналажење и прилагођен је просечном кориснику.

Имплементација информационог система тече према предвиђеном плану. Неподељено је мишљење запослених да је увођење електронске евиденције побољшало вођење медицинске документације али указују и на проблем додатног оптерећења запослених вођењем двојне документације.

Током посете презентован је континуиран рад и унапређење у области стерилизације и третмана медицинског отпада.

Сарађују са локалном заједницом, организују и учествују у обележавању значајних датума из календара здравља.

Општи је утисак да у Дому здравља Алексинац постоји позитиван однос према акредитацији као процесу за унапређење квалитета рада. Постигнуто је унапређење у примени акредитационих стандарда у односу на претходну посету пре свега захваљујући великој посвећености запослених и подршци менаџмента.

"Дом здравља Алексинац захваљује се најсрдачније Агенцији за акредитацију на адекватном сагледавању стања у нашој установи, и очекујемо улазак у нови циклус акредитације у другој половини ове године." кажу надлежни из ове здравствене установе.

 


# Дом здравља акредитација сајт
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима