Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Улица буке и страдања

rss

19.05.2018.

У ноћи, 16. 05. 2018, негде око 02,00 сати у главној улици Житковца ударио је у ограду куће број 83, у којој живи књижевник Драгиша Марковић, путнички ауто БМВ, и срушио је.

Улица буке и страдања

Ово није први пут да непажљиви возачи руше ограду књижевнику Марковићу, али по неписаном правилу нису криви. Бројне групе моторциклиста често стварају огромну буку и узнемиравају уснуле, буде становнике људе ове улице.

Већ смо писали да књижевник Марковић треба да објави две књиге: "Бука страшнија од звука" (песме за децу у издању "Светионика" из Крагујевца, за коју су рецензију написали академик проф. др Раде Буочанин, пуковник, стручњак и експерт за еколошку безбедност и животну средину и академика проф. др Раденко С. Круљ) и кратке приче "Сликали смо се на прагу куће", коју ће штампати издавачка кућа "Свети Сава" из Београда, за коју је рецензент проф. др Милутин Ђуричковић, иначе директор Високе школе за васпитаче у Алексинцу.


Иако та поменута несносна бука утиче на ствралачки и духовни мир књижевника Марковића, он је у разговору за овај чланак најавио још две књиге, које су у рукопису: роман "Милијарда", понуђен издавачу Клет из Београда и сатирично-хумористчну књигу "Да ли је брак светлост или мрак", коју треба да објави "Јеж" Београд. Саобраћајна полиција изашла је на лице места, сачинила записник о нађеном стању и за учиниоцем саобраћајног удеса се интензивно трага, ради подношења пријаве за удес, узнемиравање и накнаду штете која је нанесена књижевнику Марковићу. Регионални пут 126 Алексинац- Житковац-Тешица и Витковац и главна улица у Житковцу, Моравцу, Прћиловицу и др. местима, је кобна деоница и црна тачка, јер је кроз неки релативно краћи период у саобраћајним удесима страдало преко 15 људи и деце, иако друштво чини велике напоре у образовању возача и деце за безбедно учешће у саобраћају, кроз предавања и дежурства.


Надамо се да ће саобраћајна полиција и Закон о безбедности саобраћаја допринети да се возачи у саобраћају крећу безбедно, одморни и здрави, у циљу веће заштите живота, мира и имовине грађана и самих себе.


Текст и фото: Божа Марковић

Коментара: 5


# Драгиша Марковић Житковац Витковац саобраћајна незгода школе саобраћајна полиција Свети Сава
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+15) (-1)

  Swaner 20.05.2018.
  Ja mislim da je vozac auta bio placen od strane NATO zlikovaca, na celu sa americkim ambasadorom u Srbiji.

 • (+8) (-1)

  Swaner 20.05.2018.
  Kome je zasmetao američki akademik?

  U noći izmedju srede i četvrtka za sada nepoznate osobe izvršile su rušenje ograde profesora Markovića. To nije prvi put da neko uništava imovinu akademika Markovića. Po rečima umetničkog fotografa Bože Nesvrćanina sve je počelo pre više od godinu dana:
  ,, Dobro sam upamtio tu noć. Imao sam neki čudan predosećaj da neko nešto smera. I ujutro je sve bilo jasno. Kradja je izvršena u toku noći. Nestao je bicikl profesora Marković. I to baš iz njegovog dvorišta. Do danas nisu pronadjeni počinioci te gnusne kradje,, ističe g.Nesvrćanin koji ove godine slavi 50 godina svog umetničkog stvaralaštva.
  Poznavaoci lika i dela akademika Markovića smatraju da je atentat prejaka reč:
  ,, Mi u Žitkovcu akademika znamo kao dobrog čoveka i jednog od najboljih direktora. Ne verujemo da je iko imao nameru da ga ubije.,,
  S druge strane ima i onih koji smatraju da se akademik Marković zamerio predstavnicima Nato alijanse, svojim antiglobalističkim stavovima:
  ,, Ne zaboravite da je profesor Marković nagradjen titulom akademika od strane Amerike. Ne verujem da iko od njih blagonaklono gleda na Anti Nato poeziju po kojoj je Marković postao poznat u krugovima srpskih pesnika,, ističe M.S. jedan od bliskih prijatelja profesora Markovića.
  :D :D :D

 • (+8) (-)

  Elektra13 20.05.2018.
  PRAVDA ZA DRAGIŠU !!!!!

 • (+4) (-3)

  Cica 18.06.2018.
  Akademik Dragiša Marković, profesor Dragiša Marković, književnik Dragiša Marković... ŠTA je Dragiša Marković?! Što se mene tiče, dovoljno je da pogledam sliku koju ste izbacili, da napišem NEDOMAĆIN Dragiša Marković, kome je teško da se savije i oplevi travu u dvorištu!

 • (+2) (-3)

  Nena_6 21.06.2018.
  ZA CICU sto se nas tice,briga nas da li mu je trava oplevljena,ti sto to primecujes,ti se,cero sagni...pa mu...oplevi


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима