Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ухапшени јер су покушали да продају покварене нектарине

rss

24.09.2018. Танјуг

Полиција је ухапсила неколико особа које су покушале да ставе у промет заражене нектарине.

Ухапшени јер су покушали да продају покварене нектарине

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су седам особа због постојања основа сумње да су извршили кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица, примање мита, давање мита и примање мита у обављању привредне делатности.

Ухапшени су А.Ц. (35) и А.Ц. (62), одговорна лица привредног друштва „Цоја промет“ из Алексинца, Н.Ј. (45) и С.М. (29), запослени у овом привредном друштву, Г.Ј. (43), одговорно лице предузетничке радње „Жупски мелем“ из Тулеша, Н.М. (53), одговорно лице „Минакпрома“ Перчин, и П.П. (65), фитосанитарни инспектор у Министарству пољопривреде, саопштио је МУП.

Сумња се да су се А.Ц, А.Ц. и Н.Ј. договорили са Н.М. и организовали да камион са товаром нектарина, заражених бактеријом монилија који је враћен као неисправан из Руске Федерације, буде најпре довежен у дестилерију „Жупски мелем“ у селу Тулеш, ради наводног уништења по решењу Министарства пољопривреде, да би затим заправо био враћен у „Цоја промет“ у Алексинцу ради даље продаје. 

Њиховим хапшењем припадници МУП-а спречили су да се поменута заражена роба, чије је уништење наредила фитосанитарна инспекција, нађе на слободном тржишту.

Ухапшени фитосанитарни инспектор П.П. осумњичен је да је наведено омогућио тако што је у дестилерији „Жупски мелем“ без потребне документације сачинио записник са неистинитим садржајем, за шта је како се сумња примио мито од 50 евра од Г.Ј., одговорног лица „Жупског мелема“.

Осумњичени Г.Ј. је потом како се сумња на име посредовања захтевао од предузећа „Цоја Промета“ две тоне нектарина и 50 евра.

Н.М. се такође сумњичи да је због посредовања између „Цоја промета“ и „Жупског мелема“ тражио и добио 100 евра, наведено је у саопштењу.


# зараза хапшење нектарине Цоја промет
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима