Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uhapšeni jer su pokušali da prodaju pokvarene nektarine

rss

24.09.2018. Tanjug

Policija je uhapsila nekoliko osoba koje su pokušale da stave u promet zaražene nektarine.

Uhapšeni jer su pokušali da prodaju pokvarene nektarine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, primanje mita, davanje mita i primanje mita u obavljanju privredne delatnosti.

Uhapšeni su A.C. (35) i A.C. (62), odgovorna lica privrednog društva „Coja promet“ iz Aleksinca, N.J. (45) i S.M. (29), zaposleni u ovom privrednom društvu, G.J. (43), odgovorno lice preduzetničke radnje „Župski melem“ iz Tuleša, N.M. (53), odgovorno lice „Minakproma“ Perčin, i P.P. (65), fitosanitarni inspektor u Ministarstvu poljoprivrede, saopštio je MUP.

Sumnja se da su se A.C, A.C. i N.J. dogovorili sa N.M. i organizovali da kamion sa tovarom nektarina, zaraženih bakterijom monilija koji je vraćen kao neispravan iz Ruske Federacije, bude najpre dovežen u destileriju „Župski melem“ u selu Tuleš, radi navodnog uništenja po rešenju Ministarstva poljoprivrede, da bi zatim zapravo bio vraćen u „Coja promet“ u Aleksincu radi dalje prodaje. 

Njihovim hapšenjem pripadnici MUP-a sprečili su da se pomenuta zaražena roba, čije je uništenje naredila fitosanitarna inspekcija, nađe na slobodnom tržištu.

Uhapšeni fitosanitarni inspektor P.P. osumnjičen je da je navedeno omogućio tako što je u destileriji „Župski melem“ bez potrebne dokumentacije sačinio zapisnik sa neistinitim sadržajem, za šta je kako se sumnja primio mito od 50 evra od G.J., odgovornog lica „Župskog melema“.

Osumnjičeni G.J. je potom kako se sumnja na ime posredovanja zahtevao od preduzeća „Coja Prometa“ dve tone nektarina i 50 evra.

N.M. se takođe sumnjiči da je zbog posredovanja između „Coja prometa“ i „Župskog melema“ tražio i dobio 100 evra, navedeno je u saopštenju.

Komentara: 6


# zaraza hapšenje nektarine Coja promet
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+24) (-)

  Saban 24.09.2018.
  Sve gi trpajte u zatvori, a posebno nakupci, sto rade protiv zakon i deru naivne seljake!

 • (+37) (-7)

  trla baba lan 24.09.2018.
  ETE SAD,UAPSENI ZA NEKTARINE HAHAHAH !
  A OVIJA STO PRODVAV DROGU I PO CEL DAN SEDEV PO KAFICI,ONI NESU ??
  NAJGORO STO GIV I MILICIJA I OVIJA U SUD ZNAJU KOIJA SU TOJ,AL NE GI APSIV??
  KAKVA JE SAD TOJ RABOTA DA MI NEKI OBJASNI???

 • (+38) (-17)

  radisav 24.09.2018.
  Svako ko neispravnu,zarazenu hranu prodaje da je jedu deca i odrasli najstroze kazniti. Hranu koriste i kupuju SVI. Drogu,heroin,kupuju i koriste izabrane budale.

 • (+31) (-10)

  trla baba lan 25.09.2018.
  Radisave,VALA BAS SI GA IZGOREJA SAS KOMETAR ! KAKO SE JA TOJ NE SETI ! A JA SE PITUJEM ODOKLE OVOLIKI REDOVI LJUDI,KAD ONO REDOVI ZA NEKTARINE! HAHAHAH SVAKA KUCA U SRBIJI DNEVNO TROSI 5 KILA NEKTARINA ! HAHAHA Radisave NE JEDI NEKTARINE HAHAHA

 • (+28) (-9)

  trla baba lan 25.09.2018.
  I Rdisave, DA TI OBJASNIM NESTO,JER KAKO VIDIM SLBO RAZUMES NEKE STVARI: 1. NE DIRAJU ONE KOJI PRODAJU DROGU JER IMAJU SVOJ DEO U TOME !2. DRZAVA NE DIRA ONE KOJI PRODAJU DROGU JER NIJE AKCIZNA ROBA,TJ NIJE DUVAN,ALKOHOL,GORIVO I OSTALO,PA TAKO NISTA NE GUBI,I BAS IH ZABOLE KO SE DROGIRA. LEGALIZUJ DROGU I STAVI AKCIZE PA DA VIDIS KAKO CE DRZAVA DA SE PONASA ! Radisave LAKSE MALO STA TE NEKTARINE,CE SE PROSEREŠ HAHAHAH

 • (+20) (-1)

  pravda za Saška 27.09.2018.
  El to apsiše onu seljačinu u Mercedes džipu sa desnom rukom na volanu i telefonom u levoj. Njihova himna je "za pare prodaje se sve".


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima