Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Суђење прекинуто због дојаве о бомби, Александар тврди да га је отац сексуално злостављао

rss

07.06.2016. Блиц, Политика, Јужна Србија Инфо

"Избо сам га јер ме је терао да га орално задовољим", тврди Александар Маринковић.
Суђење је прекинуто због дојаве о бомби и биће настављено 15.јуна.

Суђење прекинуто због дојаве о бомби, Александар тврди да га је отац сексуално злостављао

Александар Маринковић (20) из Алексинца, који је оптужен да је са 22 убода "рамбо" ножем 10. јануара ове године избо оца Срђана Маринковића (43), бранио се на суђењу да је злочин починио јер га је наводно отац терао да га - орално задовољи.

Током увиђаја, који су извршили припадници алексиначке полиције и заменик вишег јавног тужиоца из Ниша и касније на обдукцији посмртних остатака страдалог Срђана Маринковића у нишком Заводу за судску медицину утврђено је да је Александар 17 пута убо ножем оца у леђа, груди и друге делове тела и нанео му тешке повреде, од којих је Срђан преминуо.

Убиство због којег младићу прети 40 година робије десило у кући селу Глоговица, након што су се отац и син вратили са једне прославе.

- Када сам дошао, био је будан, устао је и почео је да ме бије. Скинуо је боксерице, ухватио ме за главу и повукао ка свом полном органу. Рекао је: "он те је направио, њега ћеш и да љубиш". Вукао ми је главу према полном органу и викао: "П..и га, друго и не знаш да радиш". Када сам осетио сам пенис на уснама, згрозио ми се живот. Све се у мени узбуркало. Осетио сам бес и гнев - изјавио је Маринковић.

На питање судије Александра Теодосића, због чега је после прве очеве "непристојне понуде" остао да живи са њим још 50 дана Александар је рекао: "нисам имао куд".

Он је рекао да је отац у једном тренутку обукао боксерице и кренуо напоље у WC. Рекао му је да "нигде не мрда“. Сећа се да га је убо два пута ножем и више се ничега не сећа. Он тврди да га је отац и пре тога терао да га орално задовољава - од када је два месеца раније поново дошао да живи са њим, али да је успевао да се одбрани.

Александар је сведочио и да га је Срђан много тукао у детињству причајући му да није његов син те да је млађем брату пуштао порно филмове иако је био дете. Његова сестра Сандра, која је после развода остала да живи са оцем, сведочила је да јој се једном приликом отац увукао у кревет пијан, након чега се преселила код мајке где су већ била њена браћа.

У току сведочења Валентине Митић, бивше супруге убијеног и Александрове мајке, која је потврђивала наводе о малтретирању Александров брат од стрица Марко Маринковић, који је прво одбио да сведочи, затражио је да да исказ „јер не може да слуша лажи о стрицу“. Он је рекао да први пут чује да је Срђан сексуално злостављао Александра и да није тачно да је млађем сину пуштао порниће јер није био такав човек.

- Срђан је био омиљен у селу. Када је Александар дошао да живи са њим, био је много срећан, куповао му је цигарете, зајмио се за храну, рекао је он.

Бомба?!

После два сата трајања суђење је прекинуто јер је обезбеђење наложило да сви присутни у судници, као и запослени у Основном и Вишем суду и Основном и Вишем тужилаштву и странке које су у том тренутку биле у нишкој Палати правде, напусте објекат пошто је телефоном јављено да је у згради постављена бомба.

Пре него што је прекинуто суђење судија Теодосић саслушао је оптуженог и двојицу сведока, а по повратку у судницу пошто је полиција детаљно прегледала целу зграду у потрази за бомбом која није нађена, саопштио је да ће судски поступак против Маринковића бити настављен 15. јуна.


# Ниш Глоговица убиство суђење Срђан Маринковић Александар Маринковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима