Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Suđenje prekinuto zbog dojave o bombi, Aleksandar tvrdi da ga je otac seksualno zlostavljao

rss

07.06.2016. Blic, Politika, Južna Srbija Info

"Izbo sam ga jer me je terao da ga oralno zadovoljim", tvrdi Aleksandar Marinković.
Suđenje je prekinuto zbog dojave o bombi i biće nastavljeno 15.juna.

Suđenje prekinuto zbog dojave o bombi, Aleksandar tvrdi da ga je otac seksualno zlostavljao

Aleksandar Marinković (20) iz Aleksinca, koji je optužen da je sa 22 uboda "rambo" nožem 10. januara ove godine izbo oca Srđana Marinkovića (43), branio se na suđenju da je zločin počinio jer ga je navodno otac terao da ga - oralno zadovolji.

Tokom uviđaja, koji su izvršili pripadnici aleksinačke policije i zamenik višeg javnog tužioca iz Niša i kasnije na obdukciji posmrtnih ostataka stradalog Srđana Marinkovića u niškom Zavodu za sudsku medicinu utvrđeno je da je Aleksandar 17 puta ubo nožem oca u leđa, grudi i druge delove tela i naneo mu teške povrede, od kojih je Srđan preminuo.

Ubistvo zbog kojeg mladiću preti 40 godina robije desilo u kući selu Glogovica, nakon što su se otac i sin vratili sa jedne proslave.

- Kada sam došao, bio je budan, ustao je i počeo je da me bije. Skinuo je bokserice, uhvatio me za glavu i povukao ka svom polnom organu. Rekao je: "on te je napravio, njega ćeš i da ljubiš". Vukao mi je glavu prema polnom organu i vikao: "P..i ga, drugo i ne znaš da radiš". Kada sam osetio sam penis na usnama, zgrozio mi se život. Sve se u meni uzburkalo. Osetio sam bes i gnev - izjavio je Marinković.

Na pitanje sudije Aleksandra Teodosića, zbog čega je posle prve očeve "nepristojne ponude" ostao da živi sa njim još 50 dana Aleksandar je rekao: "nisam imao kud".

On je rekao da je otac u jednom trenutku obukao bokserice i krenuo napolje u WC. Rekao mu je da "nigde ne mrda“. Seća se da ga je ubo dva puta nožem i više se ničega ne seća. On tvrdi da ga je otac i pre toga terao da ga oralno zadovoljava - od kada je dva meseca ranije ponovo došao da živi sa njim, ali da je uspevao da se odbrani.

Aleksandar je svedočio i da ga je Srđan mnogo tukao u detinjstvu pričajući mu da nije njegov sin te da je mlađem bratu puštao porno filmove iako je bio dete. Njegova sestra Sandra, koja je posle razvoda ostala da živi sa ocem, svedočila je da joj se jednom prilikom otac uvukao u krevet pijan, nakon čega se preselila kod majke gde su već bila njena braća.

U toku svedočenja Valentine Mitić, bivše supruge ubijenog i Aleksandrove majke, koja je potvrđivala navode o maltretiranju Aleksandrov brat od strica Marko Marinković, koji je prvo odbio da svedoči, zatražio je da da iskaz „jer ne može da sluša laži o stricu“. On je rekao da prvi put čuje da je Srđan seksualno zlostavljao Aleksandra i da nije tačno da je mlađem sinu puštao porniće jer nije bio takav čovek.

- Srđan je bio omiljen u selu. Kada je Aleksandar došao da živi sa njim, bio je mnogo srećan, kupovao mu je cigarete, zajmio se za hranu, rekao je on.

Bomba?!

Posle dva sata trajanja suđenje je prekinuto jer je obezbeđenje naložilo da svi prisutni u sudnici, kao i zaposleni u Osnovnom i Višem sudu i Osnovnom i Višem tužilaštvu i stranke koje su u tom trenutku bile u niškoj Palati pravde, napuste objekat pošto je telefonom javljeno da je u zgradi postavljena bomba.

Pre nego što je prekinuto suđenje sudija Teodosić saslušao je optuženog i dvojicu svedoka, a po povratku u sudnicu pošto je policija detaljno pregledala celu zgradu u potrazi za bombom koja nije nađena, saopštio je da će sudski postupak protiv Marinkovića biti nastavljen 15. juna.

Komentara: 0


# Niš Glogovica ubistvo suđenje Srđan Marinković Aleksandar Marinković
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima