Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Осумњиченом за брутално убиство трочлане породице на Ђурђевдан истиче притвор

rss

04.05.2022. Курир

Горану Џонићу 6. маја, на Ђурђевдан, истиче притвор, а још се и не назире судска судбина троструког убиства породице Ђокић из Алексинца.

Фото: архива

Овај пензионисани полицајац је осумњичен за тешко убиство које се збило 27. септембра у јутарњим часовима у селу Моравац када су мучки убијени Горан (57), Гордана (56) и Лидија (25) Ђокић.

У притвору се још налази и његов један син, Стефан који се по првобитном оптужном предлогу, послатом Вишем суду, терети за помагање, иако је био у Копненој зони безбедности на радном задатку. Тужилаштво и Виши суд после првомајског празника не изјашњава се прецизно за медије.

Адвокати свих страна у процесу како кажу, не могу да коментаришу даљи ток догађаја, рекавши да се очекује потез Вишег суда.

- Пуштање Џонића из притвора не долази у обзир јер су нађени биолошки материјали на новцу и револверу из кога је могуће пуцано у Ђокиће. О његовом задржавању или пак пуштању на слободиу што је мало могуће одлучује Виши суд. Стефанова судбина за сада још није дефинисана јер за њега нема никаквих доказа да је учествовао у томе. Тужилаштво је послало оптужни предлог суду који је наложио да се неке формалности исправе тако да се заправо чека да Виши суд прихвати оптужницу по којој ће изводити доказе касније - рекао нам је један од адвоката.

Рок од месец дана да тужилаштво исправи те формалности је прва трећина маја месеца тако да се и тај датум приближио.

Постоји могућност да се оптужница подигне само против Гопрана Џонића, а да се Стефан ослободи окривљења, али и да се заједно нађу на оптуженичкој клупи. Џонић је све времне негирао да је починио убиство већ је говорио, а и данас каже да је само пратио кретање покојних Ђокића.

(Курир.рс/М.С.)


# Моравац полиција суд убиство породица Ђокић Горан Џонић основно тужилаштво
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима