Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пријава против проф. Куке због нарушавања угледа школе

rss

17.01.2019. Б92

ТВ Прва је урадила прилог о ситуацији бившег директора Високе школе за васпитаче у Алексинцу којег колега оптужује да са кућног рачунара надгледа запослене и студенте.

Пријава против проф. Куке због нарушавања угледа школе

У школи негирају оптужбе, а надлежни се још нису укључили у овај случај.

Погледајте прилог:

Извор: Б92

Коментара: 5


# Министарство просвете Б92 Висока школа за васпитаче ТВ Прва Стојан Обрадовић Милутин Ђурићковић Мирослав Кука
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-2)

    Kolega 17.01.2019.
    Na audio zapisima sa Nastavnih veća mogu se preslušati javne izjave Obradović Stojana, gde ohrabren ambijentom bezvlašća koji je stvorio u školi, javno saopštava zaposlenima da ih posmatra od kuće. Isto je pokušao zataškati u pisanim zapisnicima sa nastavnih veća pa se naknadnim intervancijama isto sprečilo. Posmatranje zaposlenih na državnoj vaspitno obrazovnoj ustanovi od svoje kuće nije motivisano, kako se pravda, radnom disciplinom zaposlenih, jer se bilo koja dnevna satnica može proveriti bilo kog sledećeg dana. Naime, mimo podnetih zahteva u školi, taj isti Obradović Stojan je odbio da se preko video nadzora utvrdi ko je obio i krao lične stvari kolege profesora u školi. Mimo podnetih zahteva u školi, koji su upućivali na njegovo kontinuirano ne izvođenje nastave a primanje pune plate sa svim uvećanjima, nije dozvolio da se isto drsko ponačanje potvrdi preko video nadzora. Sada se postavlja osnovno pitanje, koga je posmatrao i zašto Obradović Stojan, to je smisao priče oko video nadzora u školi i to je velika sramota za srpsko društvo i državu uopšte.

  • (+1) (-9)

    ivan 20.01.2019.
    Stojan Obradovic je divan profesor.

  • (+1) (-3)

    Jovan iz Žitkovca 21.01.2019.
    Treba se podsetiti bezvlašća u toj školi u tekstu „profesor davio studenta“. Jedini koji su u školi stali u zaštitu nas studenata, kada se nad nama iživljavao prof. Milorad Joković a Obradović Stojan sve zataškavao, bli su prof. Miroslav Kuka i prof. Ivan Janković. Obradović se stalno pozivao na video nadzor, koji niko sem njega nije mogao videti, verovatno sve gledajući uživo iz svoje kuće a potom zataškavajući u školi. Čak je i pravosnažnu sudsku presudu, koju smo kao studenti dobili, zataškao tj. nismo je mogli sprovesti u školi. Ima li još negde u Srbiji ovakva visokoškolska ustanova?

  • (+1) (-)

    Posmatrač 26.01.2019.
    Kakve prijave kakvi bakrači, Stojan Obradović je medijima priznao da je sa kucnog racunara imao uvid u video nadzor skole. I sta tu nije jasno? Lik je priznao delo, a da li ce institucije reagovati, policija, tuzilastvo...ostaje da se vidi. Medjutim osim priznatog voajerizma Obradovic Stojana, inspekcijske sluzbe Ministarstva prosvete bi trebale da se pozabave strucnoscu i kompetencijom doticnog...jer je poznato da na predmetu na kome je angazovan "Metodika upoznavanja okoline" Stojan Obradović drzi nastavu iz fizike (inace je doktorirao iz oblasti " filozofija fizike"). Pa su studenti Visoke skole za vaspitace primorani da u okviru ispitnih pitanja iz Metodike upoznavanja okoline odgovaraju; magnetnu indukciju, udaljenost Zemlje od Sunca, magnetnu rezonancu, Njutnove zakone...gradivo primereno predskolcima zar ne???

  • (+1) (-)

    video nadzor 28.01.2019.
    Ne razumem sta se sada iscudjavaju sto moze da ih gleda od kuce kada je jasno da sve te kamere imaju pristup ne samo na ekranima u kancelariji nego i preko telefona. Tako je svuda gde su postavljene kamere.
    A da li je to potrebno, svrsishodno i dozvoljeno e to je pitanje velko


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима