Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Епилог случаја видео-надзора запослених у Високој школи за васпитаче у Алексинцу

rss

24.02.2020. Вечерње новости

Основни суд у Алексинцу ослободио је оптужби професора Високе школе за васпитаче у Алексинцу Мирослава Куку да је 15. јануара 2019. увредио бившег директора а садашњег предавача Стојана Обрадовића, објављивањем нетачних информација у листу и на порталу Вечерњих новости.

Фото: архива

Реч је о тексту "Велики брат надгледа професоре", који говори о томе да је Обрадовић, док је био директор те алексиначке школе, преко камера у школи, а од своје куће, годинама вршио надзор над запосленима и студентима. Обрадовић је због тога подигао приватну тужбу против Куке, али и против уреднице нашег листа која је текст објавила.

На основу судски изнетих доказа професора Куке, а који су у супротности са извештајем Етичке комисије, за коју Кука тврди да је свесно и са умишљајем заташкавала Обрадовићеве радње, суд у Алексинцу је ослободио оптужби Куку и лист "Новости".

Обрадовић је одустао од жалбе на првостепену судску пресуду, те је платио све судске трошкове током овог процеса, како професору Куки, тако и "Новостима".

Како су "Новости" писале, професор у Високој школи за васпитаче Мирослав Кука изнео је оптужбе на рачун бившег директора те установе Стојана Обрадовића, да је са кућног рачунара путем видео-надзора годинама посматрао просторије школе и тиме угрожавао приватност студената и професора, а у аудио-записе који то доказују новинари нашег листа имали су увид.

Кука се за кршење закона прво обратио надлежнима у Високој школи у Алексинцу, потом Инспекцији Министарства просвете, али пошто су одбили да реагују на његове пријаве, обратио се медијима. Како се читав случај не би заташкао, Кука је поднео приватну кривичну пријаву за кршење закона.

Извор


# суд Вечерње новости Висока школа за васпитаче Мирослав Кука
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима