Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Полиција поново испитује случај видео-надзора у Високој школи у Алексинцу

rss

13.04.2019. Вечерње новости

Директор тврди да није надгледао запослене од куће. Читав случај поново испитује полиција

Фото: архива

НАКОН што је у нишком Вишем јавном тужилаштву у коруптивном одељењу процењено да нема кривичног дела из њихове надлежности везано за кривичну пријаву против бившег директора, а садашњег предавача Високе школе за васпитаче у Алексинцу Стојана Обрадовића, кога су поједини запослени у овој установи оптужили да на своју руку, од куће, надзире објекат у ком раде, читав случај поново испитује полиција.

Ову информацију за "Новости" је потврдио Иван Митровић, заменик јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Алексинцу, где је предмет враћен из нишког ВЈТ.

- Из Вишег тужилаштва су рекли да нема дела из њихове надлежности, већ евентуално кривично дело неовлашћено фотографисање, због чега је 6. марта послат захтев полицијској станици у Алексинцу да изврши потребне провере поводом кривичне пријаве - рекао је он.

Како су "Новости" писале, професор у Високој школи за васпитаче, Мирослав Кука, изнео је оптужбе на рачун бившег директора те установе Стојана Обрадовића, да је са кућног рачунара путем видео-надзора посматрао просторије школе и тиме угрожавао приватност студената и професора, а у аудио-записе који то доказују, новинари нашег листа имали су увид. Он тврди да Обрадовић, који је на челу школе био од 2011. до 2017. године, никада није негирао да има приступ школском видео-надзору са кућног рачунара. Међутим, бивши директор негира тврдње професора Куке.

- Видео-надзор постоји од 2006. године, а фирма која је поставила камере понудила ми је и услугу да из своје куће могу да пратим збивања у школи. То, међутим, нисам прихватио - рекао је за наш лист Обрадовић, и додао да је поднео приватну тужбу против Куке.

- Наставно веће је у четвртак усвојило извештај етичке комисије и Куки изрекло максималну меру етичког кодекса јавна осуда, на шта има право жалбе - додаје.

И актуелни директор Милутин Ђуричковић тврди да је све урађено по закону, да је испоштована процедура и утврђено чињенично стање које негира тврдње које је изнео професор Кука, а читава прича епилог ће добити тек након што полиција поново испита читав случај.

КУКА: ПРЕТЕ МИ ОТКАЗОМ!

ПРОФЕСОР који је о свему обавестио и Министарство просвете, као и инспекцијске службе, тврди да му после свега у школи прете отказом.

- Реч је о воајерисању бившег директора које садашња управа заташкава, а потом мени најављене претње спроводе кроз лажна оптуживања, отказе, етичку комисију коју чине њихови људи - тврди Кука.


# школе Министарство просвете Висока школа за васпитаче Иван Митровић Стојан Обрадовић Милутин Ђурићковић Мирослав Кука
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима