Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Повређени радници ЕПС-а у експлозији и пожару

rss

01.08.2007.

Двојица радника Електропривреде Србије повређена су јуче око 13:30 сати у пожару и експлозији у трафо-станици у Алексинцу, саопштила је Полицијска управа у Нишу.

На трафо станици 'Хладњача' у Алексинцу, избио је пожар и дошло је до експлозије приликом укључења једног трафоа који је био искључен због радова у Алексинцу.

Зоран Влајић (42) из села Трњане, радник Електропривреде Србије, спасао је живот свом колеги Горану Тасићу (35) када је прекјуче на трафо-станици „35-10 КВ Хладњача“ у Алексинцу експлодирала склопка осигурача.

Обојица су повређени. Тасићу је изгорела кожа од стомака до лица, док је Влајић у тој несрећи прошао с опекотинама на рукама.

Јуче смо их посетили у Одељењу за пластичну хирургију у Нишу. Кажу да су срећни што су из ове несвакидашње ситуације извукли живу главу.

Тасићу је прекидач експлодирао у рукама.

- То се догађа једном у милион случајева. Осигурач је експлодирао, али смо заједно били у електричном луку који нас је захватио и букнула је ватра. Пао сам у несвест и практично остао у ватри - каже Тасић.

Тада је Влајић, иако и сам повређен, скочио и задњим напорима ухватио Тасића за мајицу и косу, и извукао га из разбукталог пламена.

- Електрични лук је ухватио део блузе и мајице и тако је дошло до паљевине. Извукао сам га за десет, петнаест секунди. Помислио сам да је мртав. Затим сам га неколико пута ударио песницом у груди и он је прогледао ођедном. Кад ме је препознао, био сам пресрећан - прича Влајић.

Увиђај су извршили истражни судија Општинског суда у Нишу, заменик Општинског јавног тужиоца, инспектор Заштите на раду и нишка полиција.

Истражни судија Општинског суда у Нишу и Инспекција рада јуче су покренули поступак око овог случаја.


# ЕПС експлозија Зоран Влајић Горан Тасић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима