Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ово је улица „Вука Караџића“ (она изрована па заборављена)

rss

23.08.2021. Марија Илић

Ово је улица „Вука Караџића“ (она изрована па заборављена), а ово је зграда број 17, улаз први. Не, овде не живи Ерик, ученик који живи двоструки живот па кад Ерик поједе банану догађа се невероватна промена и постаје Бананамен.

Ово је улица „Вука Караџића“ (она изрована па заборављена)

У овој згради живе сасвим обични људи, различите старосне доби, различитих занимања, различитих нарави и интересовања, али сви имају један исти проблем. Наиме, 15.03.2020. (сећате се, беше то први дан ванредног стања у доба короне) несрећним случајем дотрајала инсталација зграде изазвала је пожар у подруму зграде.

Ми смо се одмах одазвали апелу кризног штаба и носили маске јер смо морали док су нас ватрогасци евакуисали након два сата гашења пожара, пошто се од дима није могло дисати. Ватрогасцима све похвале и свима који су се нашли на лицу места да помогну. Наравно, том приликом искључена је струја у ходнику зграде од стране надлежних лица. Ми, станари зграде, као добре комшије, организовано смо санирали последице пожара у ходнику већ наредних дана: орибали, дезинфиковали и довели у неко пристојно стање. Тада смо добили и управника зграде, дошли су мајстори, извршили поправку инсталација и ходничко светло је поново нормално функционисало. Уредно смо плаћали месечне рачуне.

Одједном, електродистрибуција долази до закључка да је струја прикључена мимо њих и искључују нам струју. Од тада је прошло годину дана. Алексиначки ЕПС се наравно ограђује од свих дешавања, лопта се пребацује у Ниш, а из Ниша у Београд. Београд има проблем један члан комисије недостаје из нисам запамтила ког разлога, чека се именовање другог. Чека се и чека се и чека се... и никако да се дочека. У чему је конкретно проблем, верујем никоме није јасно.

Нити смо ми сами искључили нити прикључили струју, редовно смо је плаћали, рачуни су уредно стизали пар месеци... Сем тога што бауљамо по мраку степеништем, нама не ради ни интерфон. Управник каже: проблем је у процесу решавања. А ми, станари зграде смо у проблему. Ни криви ни дужни, ем смо претрпели штету и стрес због пожара који нимало није био наиван, сада трпимо мрак. Довијамо се светлећи телефонима, поздрављамо се у ходнику с првим мраком ако се препознамо, а деси се и да уплашимо једни друге и сударимо се. Хвала некој вишој сили, још увек се нико није повредио, али ни та могућност није искључена.

Питам надлежне: ГДЕ ЈЕ ЗАПЕЛО? ШТА СЕ ТОЛИКО ЧЕКА И ЗБОГ ЧЕГА? Николи Тесли је мање времена требало да изуме наизменично струјно коло него вама да учините један клик и укључите нам ходничко светло. Оно, стоји да је човек био ванвременски интелигентан, али... Питам у име свих мојих добрих комшија, дивних људи са којима ми је задовољство да делим стамбену јединицу. Дакле, још једном: ОВО ЈЕ УЛИЦА ВУКА КАРАЏИЋА 17, У ЦЕНТРУ АЛЕКСИНЦА, А ОВО ШТО ВИДИТЕ ЈЕ МРАК У НАШЕМ ХОДНИКУ ЗГРАДЕ. КОМЕ ДА СЕ ОБРАТИМО И РЕШИМО ПРОБЛЕМ У СКОРИЈЕ ВРЕМЕ? ТЕСЛИ ЛИЧНО ИЛИ?

А ако страначки активисти дођу да деле пропагандни материјал и сакупљају гласове, од нас могу добити само кору од банане.


# ЕПС пожар Марија Илић улица Вука Караџића
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима