Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Почело суђење за убиство Милоша Радојковића

rss

08.09.2020. Вечерње новости

Пред Вишим судом у Нишу данас је почело суђење Дарку Митићу (33) из Ниша, оптуженом да је 20. новембра прошле године у елитном насељу Беверли Хилс око 17 часова хицима из ватреног оружја усмртио Милоша Радојковића (25) , званог Ребро, из села Тешица код Алексинца.

Почело суђење за убиство Милоша Радојковића

-Нисам крив, докази су ми подметнути, немам ништа са убиством и не желим да одговарам на питања тужилажтва и одбране јер ми у КПЗ није омогућен поверљив разговор са мојим адвокатима, због короне - рекао је оптужени.

Овако се пред Вишим судом у Нишу јуче бранио Дарко Митић (33), оптужен да је 20. новембра прошле године у насељу Беверли хилс, хицима из ватреног оружја из безобзирне освете усмртио Милоша Радојковића (25) из Тешице.

Оптужени Нишлија је у потпуности одбацио оптужницу. Одбио је и да одговара на питања судије, тужилаштва и адвоката, јер му, како је казао, у притвору није омогућено да адекватно припреми одбрану, будући да су притвореницима због вируса корона забрањени непосредни контакти.

- Желим да ми се омогуће припрема одбране непосредним контактом са адвокатима и поверљив разговор. Предмет је обиман и не могу да прегледам документа кроз стакло и решетке - изричит је био Дарко кога бране три адвоката.

Он се терети да је прошле године сачекао Милоша испред породичне куће у којој је живео са тада трудном, невенчаном супругом и трогодишњом ћерком и на њега из пиштоља ЦЗ М-99 калибра девет милиметара, из непосредне близине, испалио 12 метака од којих је 10 погодило жртву.

Након што се Дарко изјаснио о кривици и одбио да одговара на питања, саслушана је Миљана Ивановић, Радојковићева супруга са којом има двоје деце. Она је рекла да јој је убиство супруга најтежи ударац у животу, да је због свега једва изнела трудноћу до краја, а да старије дете има психичке последице јер је са прозора гледало како отац пада на земљу.

Ивановићева је пред судом остала при ранијем исказу из тужилаштва у којем је навела да су се Милош и Дарко познавали неколико година, да су се дружили, али да су касније односи захладили, те да ју је Дарко позвао након што му је на дан свадбе запаљен аутомобил због чега је убрзо Милош био ухапшен.

Она се у исказу осврнула и на кобни дан и тренутак када су се зачули хици:
- Затекла сам га како лежи на стомаку у гаражи. Опипала сам му пулс, још је био жив. Ушла сам у кућу и позвла Хитну помоћ, ћерка је вриштала. Трчала сам од ње до Милоша, све до доласка лекара, али нажалост, он је преминуо - рекла је Ивановићева.

МОТИВ ПАЉЕЊЕ АУТОМОБИЛА?

Сумња се да је мотив убиства то што је Радојковић на дан свадбе Дарка Митића, 28. јуна прошле године запалио "мерцедес" који је власништво његове супруге и лако запаљивом течношћу полио Дарков "Голф 7". Због тога је нишка полиција поднела кривичну пријаву против Радојковића. Потом је покренут и кривични поступак пред Основним судом у Нишу по оптужном предлогу који је поднело Основно јавно тужилаштво.

Извор


# Тешица убиство аутомобил суђење Милош Радојковић Дарко Митић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима