Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Настављено суђење за убиство у нишком Беверли Хилсу, саслушана и два полицајца

rss

05.11.2020. Вечерње новости

Пуна четири сати трајало је саслушање у сведока среду у Вишем суду у Нишу на главном претресу у поступку који се води против Дарка М. (33) оптужбом да је 20. новембра прошле године у елитном насељу Беверли Хилс око 17 часова, хицима из ватреног оружја усмртио Милоша Радојковића (25) , званог Ребро, из села Тешица код Алексинца

Милош Радојковић / Фото: архива

Најпре је саслушан Дарков и Милошев заједнички пријатељ, који се тренутно налази на издржавању затворске казне. Он је рекао дас у Дарко и Милош дугогодишњи другари, да их познаје дуже од десет година и да су се они увек лепо слагали.

- Путеви су им се разишли када су се оженили и добили децу, а то нема везе са наводном Дарковом паљевином аутомобила која се Милошу ставља на терет. Полиција је Милоша означила као починиоца то дела, али он ми је рекао да није запалио Дарков ауто и ја му верујем, као ис ви ми. Зато сам им, у две одвојене посете у затвору, обојици саветовао да треба да се помире – рекао је сведок А.К.

Поред њега, саслушана су и два полицијска службеника, који су тога дана радили на овом случају. Највише питања за њих имала је управо одбрана осумњиченог.

Његови адвокати желели су, између осталог, да знају зашто је Дарку узиман ДНК током саслушања у полицији, када то већ постоји у бази података, затим, ко је наложио да се прегладају видео камере и зашто није узет узорак са ручице мотора који је кобног дана био у дворишту убијеног. Наставак суђења заказан је за 4. децембар.

Фото: архива

Подсетимо, убиство се, пре годину дана,догодило усред бела дана, када је око 5 сати Радојковић моторм дошао из града да супрузи, која је била у другом стању и детету донесе колаче. После неколико минута, крануо је назад ка граду, јер је журио, када се на прагу своје куће суочио са убицом који га је чекао испред и одмах просуо по њему паљбу. Испаљено је преко десет хитаца од којих су два била смортоносна по Милоша. Погођен је док је покушавао да побегне ка гаражи ка гаражи у којој му је био паркиран аутомобил.

Сумња је, међутим, пала на Милошевог друга Дарка М. са којим је Милош имао размирице у последње време, а којег је полиција ухапсила два дана након Милошевог убиства. Да је умешан у овај злочин, полиција је посумњала јер је њму крајем јуна прошле године запаљен аутомобил “мерцедес”, а осумњичени за то дело био је управо убијени Милош Радојковић, против когјег се пред Основним јавним тужилаштвом водио поступак, а који је ухапшен пошто је на канти са бензином која је остављена поред олупине, пронађен његов ДНК.

Незванично се сазнаје да су Митић и Радојковић контактирали преко заједничких пријатеља, те да је наводно Дарко тражио да Рајковић плати одштету за запаљени “мерцедес” и да се помире. Радојковић је наводно то обећао, али никада није испунио па се претпоставља да је Дарко одлучио да ствар узме у своје руке.

Извор


# Ниш полиција суд Тешица аутомобил Милош Радојковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима