Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Отели га као бебу и продали за 20.000 марака

rss

11.09.2014. http://webtribune.rs/

Доказ да је држава продавала српску децу: Отели га као бебу и продали за 20.000 марака

Александра каже да је целог живота знала да има брата и да драма не би била успешно изведена да у њу нису били уплетени сам врх тадашњег МУП-а и људи из Центра за социјални рад, који су покупили новац од продаје више стотина беба.

Андерс Олсен који већ 42 године живи у Копехагену, рођен је 1972. у Сланкамену као Срђан Милинковић. Кад је био тромесечна беба, отет је од родитеља и то у режији државних служби и продат за 20.000 марака имућном брачном пару из Данске.

Када је прославио 18. рођендан, жена за коју је мислио да му је мајка открила му је шокантну истину – да је усвојен и да су му прави родитељи заправо Душан Милинковић (88) и Софија Бошњак (63) из Србије.

Додатни шок уследио је кад су му рекли да је његова сестра с којом је одрастао заправо девојчица рођена у Шапцу, која је купљена на исти начин као и он, те да му ипак није сестра.

Срђан који је сад коначно пронашао своје праве родитеље у исповести за Информер испричао је да је све почело тако што је 1972. у Градској болници на Звездари, где је рођен здрав, заведен у књигама као Срђан Милинковић.

Како његова мајка Софија није била ситуирана и није живела у заједници с дечаковим оцем Душаном, одлучила се обратити Центру за социјални рад за помоћ.

Одмах по порођају, беба јој је отета и продата странцима, а кад се покушала побунити, полиција јој је запретила да ће јој и прво дете, Александру Милинковић, на исти начин узети.

Тако се доказало после више деценија сумњи да су из државних болница отимана деца и за велики новац продавана странцима.

Држава је била отимач а државни службеници криминалци који су се на најсуровији начин богатили продајући српску децу.

Питање је да ли ће се овим случајем позабавити данашња власт и коначно похапсити криминалце из државних служби.

Међутим, 42 године касније истина је изашла на светлост дана.

„Читав живот сам знао да нешто није у реду, да ја не припадам њима. У мојој данској породици сви су плави, такве су им и очи и коса, а ја сам црномањаст. А онда ми је данска мајка пришла и признала оно што су од мене годинама крили. Купили су ме за 20.000 марака од Центра за социјални рад и моји родитељи су заправо Срби“, прича Срђан рођеној сестри Александри, коју је пре четири године први пут упознао.

Александра каже да је целог живота знала да има брата и да драма не би била успешно изведена да у њу нису били уплетени сам врх тадашњег МУП-а и људи из Центра за социјални рад, који су покупили новац од продаје више стотина беба.

Коментара: 4


# деца Центар за социјални рад Шабац Андерс Олсен Данска дечак девојчица пронашао родитељи рођендан сестра Софија Бошњак Срђан Милинковић Општа болница
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+7) (-0)

  Горан 11.09.2014.
  Позната прича, у нашем граду, а?

 • (+11) (-0)

  Potraga 12.09.2014.
  Nadam se da ce i u Aleksincu poceti istraga o bebama koja su kao " umrla " na porodjaju, a verujte broj nije mali. Svi ljudi koji su se bavili prodajom te dece i bogatili se treba da se postave na stub srama, da svi znaju ko su

 • (+1) (-0)

  Celo selo šmrče belo 12.09.2014.
  http://www.pogledi.rs/sfrj-izvozila-bebe/

 • (+3) (-0)

  Milan 13.09.2014.
  Dirljivo...


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима