Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Осуђена власница ресторана у којој је настрадао Алекса Стојменовић

rss

12.06.2021. Вечерње новости

Алексинчанка Ј.Р.К. (39) осуђена је на казну затвора од пет месеци коју ће издржавати у свом стану и новчаном казном од 80.000 динара јер је 16. маја, након туче у њеном ресторану у којој је смртно страдао двадесетпетогодишњи Алекса Стојменовић, сакрила дигитални рекордер за видео надзор и тиме онемогућила полицијским службеницима истражне радње.

Осуђена власница ресторана у којој је настрадао Алекса Стојменовић

Ј.Р.К. је полицији казала да не располаже снимцима видео надзора јер је наводно опрема оштећена у пожару, али је установљено да је дигитални рекордер склонила како би прикрила чињеницу да је на рођенданском слављу у њеној кафани, било више гостију од броја дозвољених противепидемијским мерама.

Ухапшена је 19. маја због спречавања и ометања доказивања али и због непоступања по здравственим прописима за време епидемије и одређен јој је притвор до 30 дана.

Како је потврђено у алексиначком Основном јавном тужилаштву, Ј.Р.К. је осуђена на основу споразума о признању кривице.

- Основни суд у Алексинцу прихватио је споразум о признању кривичног дела које је Ј.Р.К. закључила са тужилаштвом и изрекао јој затворску и новчану казну. Приликом одмеравања казне узете су у обзир олакшавајуће околности, да претходно није кажњавана ни кривично нити прекршајно, те да је мајка два малолетна детета - речено је у тужилаштву.

Да подсетимо, млади Алексинчанин преминуо је у нишкој болници од последица повреда које је задобио на рођенданском слављу сестре свога друга.

Због тешке телесне повреде са смртним исходом ухапшен је осамнаестогодишњи О.П. јер се сумњичи да је младићу задао кобни ударац у врат.

Такође, ухапшени су И М.С. (26) И З.Т. (18) као и двојица малолетника али због кривичног дела учествовања у тучи.

Повод трагичног сукоба било је гуркање млађих и старијих гостију које је кулминирало физичким обрачуном током којег је Алекса задобио један ударац који је довео до пуцања крвног суда што је довело до смрти.

Извор


# полиција туча суђење затвор Алекса Стојменовић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима