Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Osuđena vlasnica restorana u kojoj je nastradao Aleksa Stojmenović

rss

12.06.2021. Večernje novosti

Aleksinčanka J.R.K. (39) osuđena je na kaznu zatvora od pet meseci koju će izdržavati u svom stanu i novčanom kaznom od 80.000 dinara jer je 16. maja, nakon tuče u njenom restoranu u kojoj je smrtno stradao dvadesetpetogodišnji Aleksa Stojmenović, sakrila digitalni rekorder za video nadzor i time onemogućila policijskim službenicima istražne radnje.

Osuđena vlasnica restorana u kojoj je nastradao Aleksa Stojmenović

J.R.K. je policiji kazala da ne raspolaže snimcima video nadzora jer je navodno oprema oštećena u požaru, ali je ustanovljeno da je digitalni rekorder sklonila kako bi prikrila činjenicu da je na rođendanskom slavlju u njenoj kafani, bilo više gostiju od broja dozvoljenih protivepidemijskim merama.

Uhapšena je 19. maja zbog sprečavanja i ometanja dokazivanja ali i zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i određen joj je pritvor do 30 dana.

Kako je potvrđeno u aleksinačkom Osnovnom javnom tužilaštvu, J.R.K. je osuđena na osnovu sporazuma o priznanju krivice.

- Osnovni sud u Aleksincu prihvatio je sporazum o priznanju krivičnog dela koje je J.R.K. zaključila sa tužilaštvom i izrekao joj zatvorsku i novčanu kaznu. Prilikom odmeravanja kazne uzete su u obzir olakšavajuće okolnosti, da prethodno nije kažnjavana ni krivično niti prekršajno, te da je majka dva maloletna deteta - rečeno je u tužilaštvu.

Da podsetimo, mladi Aleksinčanin preminuo je u niškoj bolnici od posledica povreda koje je zadobio na rođendanskom slavlju sestre svoga druga.

Zbog teške telesne povrede sa smrtnim ishodom uhapšen je osamnaestogodišnji O.P. jer se sumnjiči da je mladiću zadao kobni udarac u vrat.

Takođe, uhapšeni su I M.S. (26) I Z.T. (18) kao i dvojica maloletnika ali zbog krivičnog dela učestvovanja u tuči.

Povod tragičnog sukoba bilo je gurkanje mlađih i starijih gostiju koje je kulminiralo fizičkim obračunom tokom kojeg je Aleksa zadobio jedan udarac koji je doveo do pucanja krvnog suda što je dovelo do smrti.

Izvor


# policija tuča suđenje zatvor Aleksa Stojmenović
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima