Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Опростио бих возачу да није био пијан, нека му суде и Бог и људи

rss

03.12.2018.

Далибор Вујовић из Алексинца је изгубио брата Бојана у петак око 15 сати. Њега је на аутобуском стајалишту на путу Београд-Шид код Земуна усмртио И.В. (34) који је својом „шкодом октавиом“ излетео са коловоза.

Фото: Фејсбук

- Никада нећу заборавити речи Бојановог друга: "Десила се трагедија, Бојана је на стајалишту усмртио аутомобил". Спустио сам слушалицу, нисам хтео да верујем да су те речи истините. Требало ми је неколико тренутака да дођем себи и да га позовем. Питао сам га: "Да Бојан није у болници, да није само повређен".... Рекао ми је да је баш он идентификовао његово тело. Чинило ми се да ми се свет срушио на главу – са тугом прича неутешни Далибор.

Далибор каже да испрва није био огорчен на возача који му је усмртио брата.

- Саобраћај је то, знам да може свакоме да се деси несрећа. Када су ми Бојанови другови казали да је то неки момак из Руме, рекао сам: "Што се мене тиче, нека га пусте, казну препуштам његовој савести. Међутим, након што сам сазнао да је био пијан, више немам ни разумевања ни опроста за њега. Нека му суде и људи и Бог, мој брат је мртав његовом кривицом, за њега немам више никаквог оправдања. И та прича да му је пукла гума, по мени је само изговор да избегне казну – прича неутешни брат.

Каже да је са братом био јако близак, те да је Бојан веома често са ћеркицом долазио у родни Алексинац.

- Врло смо блиска породица, Бојан би искористио сваку прилику кад не би радио да дође у Алексинац. Након развода, увек би са собом доводио ћеркицу, Нову годину би увек провео овде, долазио би за Ускрс и обавезно за нашу крсну славу Свету Петку. Тако је било и ове године, тад смо се последњи пут и видели. Стално смо се чули телефоном, баш тог петка нешто ме је терало да га позовем, као да сам слутио да ћу га последњи пут чути. Пошто смо обојица навијачи Партизана, хтео сам да прокоментаришемо Звездин пораз од Наполија. Нешто ме је омело и нисам га позвао, сад ме то много боли – наставља Далибор.

За брата га везују дивне успомене, јер како истиче, Бојан је био весео момак који је све ударце судбине стоички подносио.

- Није нам било лако, родитељи су нам се развели, отац се вратио на родно Цетиње, тамо је и умро пре десет година. Бојан је желео да живи боље, отишао је у Београд, вредно је радио, оженио се и добио ћеркицу која је била сав његов свет. Нажалост, тај брак није потрајао, али је брат у свом детету нашао смисао живота, тог дана када је погинуо пошао је по њу да је узме за викенд – додаје Далибор.

Бојаново тело брат ће сутра преузети са Института за судску медицину у Београду а сахрана ће бити обављена у уторак у родном Алексинцу.

Извор: Телеграф


# саобраћај аутомобил саобраћајна незгода саобраћајна незгода Бојан Вујовић Далибор Вујовић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима