Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Окончана истрага страшне несреће код Вукашиновца у којој је погинуло дете

rss

25.11.2021. Блиц

Возач “ситроена” Н.Д. (27) из околине Ражња, који је 13. септембра око 16.10 часова на путу Алексинац – Ражањ код села Вукашиновац налетео на четворогодишњу девојчицу М.К. из Матарушке Бање и усмртио је на лицу места, није крив за страшну саобраћајну несрећу, показало је вештачење Саобраћајног факултета у Београду.

Фото: архива

Како, сазнаје “Блиц” вештаци су утврдили да је девојчица изашла из паркираног аутомобила на коловоз у моменту када возач никако није могао да је избегне, те да у његовим радњама нема пропуста.

Како је "Блиц" писао, против возача је након удеса била поднета кривична пријава у редовном поступку због сумње да је починио тешко дело против безбедности јавног саобраћаја како би се у истрази отворила могућност да се обави овакво вештачење.

Ову експертизу у склопу истраге стравичне несреће наложио је Основно јавно тужилаштво у Алексинцу које је након добијања резултата вештачења одбацило кривичну пријаву против возача.

- Вештачење је обавио Саобраћајни факултет из Београда са седам вештака различитих струка. Апсолутно су стали на становиште да нема пропуста возача јер је дете по изненадном изласку на коловоз представљало непредвидиву препреку. Након добијања вештачења, одбачена је кривична пријава против возача - каже за "Блиц" Основни јавни тужилац у Алексинцу Иван Митровић.

О исходу истраге обавештен је и законски заступник настрадале девојчице а у законом прописаном року није било жалби на одлуку тужилаштва.

Како је наш лист писао, аутомобил “рено 5”, у којем је била девојчица, био је паркиран поред пута тако да је само задњи точак 20 центиметара био на коловозу. Мајка девојчице је са десне стране "реноа" изашла да друго дете одведе у вц док је и возач аутомобила - стриц оца девојчице М.К., такође изашао на кратко из возила. У једном тренутку девојчица М.К., која је остала сама у аутомобилу, неконтролисано је изашла из возила на коловоз са леве стране када је на њу је налетео “ситроен” и усмртио је на лицу места.

Према првим налазима истраге, возач се аутомобилом кретао магистралним путем другог реда, брзином од између 60 и 70 километара на час - а дозвољено је 80 километара на час.

У крви возача “ситроена” није пронађен алкохол али је од њега узета ради провере и крв на анализу.

Извор


# полиција саобраћај аутомобил саобраћајна незгода Вукашиновац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима