Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Oprostio bih vozaču da nije bio pijan, neka mu sude i Bog i ljudi

rss

03.12.2018.

Dalibor Vujović iz Aleksinca je izgubio brata Bojana u petak oko 15 sati. Njega je na autobuskom stajalištu na putu Beograd-Šid kod Zemuna usmrtio I.V. (34) koji je svojom „škodom oktaviom“ izleteo sa kolovoza.

Foto: Fejsbuk

- Nikada neću zaboraviti reči Bojanovog druga: "Desila se tragedija, Bojana je na stajalištu usmrtio automobil". Spustio sam slušalicu, nisam hteo da verujem da su te reči istinite. Trebalo mi je nekoliko trenutaka da dođem sebi i da ga pozovem. Pitao sam ga: "Da Bojan nije u bolnici, da nije samo povređen".... Rekao mi je da je baš on identifikovao njegovo telo. Činilo mi se da mi se svet srušio na glavu – sa tugom priča neutešni Dalibor.

Dalibor kaže da isprva nije bio ogorčen na vozača koji mu je usmrtio brata.

- Saobraćaj je to, znam da može svakome da se desi nesreća. Kada su mi Bojanovi drugovi kazali da je to neki momak iz Rume, rekao sam: "Što se mene tiče, neka ga puste, kaznu prepuštam njegovoj savesti. Međutim, nakon što sam saznao da je bio pijan, više nemam ni razumevanja ni oprosta za njega. Neka mu sude i ljudi i Bog, moj brat je mrtav njegovom krivicom, za njega nemam više nikakvog opravdanja. I ta priča da mu je pukla guma, po meni je samo izgovor da izbegne kaznu – priča neutešni brat.

Kaže da je sa bratom bio jako blizak, te da je Bojan veoma često sa ćerkicom dolazio u rodni Aleksinac.

- Vrlo smo bliska porodica, Bojan bi iskoristio svaku priliku kad ne bi radio da dođe u Aleksinac. Nakon razvoda, uvek bi sa sobom dovodio ćerkicu, Novu godinu bi uvek proveo ovde, dolazio bi za Uskrs i obavezno za našu krsnu slavu Svetu Petku. Tako je bilo i ove godine, tad smo se poslednji put i videli. Stalno smo se čuli telefonom, baš tog petka nešto me je teralo da ga pozovem, kao da sam slutio da ću ga poslednji put čuti. Pošto smo obojica navijači Partizana, hteo sam da prokomentarišemo Zvezdin poraz od Napolija. Nešto me je omelo i nisam ga pozvao, sad me to mnogo boli – nastavlja Dalibor.

Za brata ga vezuju divne uspomene, jer kako ističe, Bojan je bio veseo momak koji je sve udarce sudbine stoički podnosio.

- Nije nam bilo lako, roditelji su nam se razveli, otac se vratio na rodno Cetinje, tamo je i umro pre deset godina. Bojan je želeo da živi bolje, otišao je u Beograd, vredno je radio, oženio se i dobio ćerkicu koja je bila sav njegov svet. Nažalost, taj brak nije potrajao, ali je brat u svom detetu našao smisao života, tog dana kada je poginuo pošao je po nju da je uzme za vikend – dodaje Dalibor.

Bojanovo telo brat će sutra preuzeti sa Instituta za sudsku medicinu u Beogradu a sahrana će biti obavljena u utorak u rodnom Aleksincu.

Izvor: Telegraf

Komentara: 1


# saobraćaj saobraćajna nezgoda saobraćajna nezgoda Bojan Vujović Dalibor Vujović
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+8) (-)

    ... 03.12.2018.
    Laka ti zemlja Vujo...


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}