Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

На слави се хвалио пиштољем, ранио домаћина

rss

02.11.2010. Извор: ТАНЈУГ, Блиц

Стефан Анђелковић (18) из Нозрине тешко је рањен хицем из пиштоља прексиноћ у породичној кући у овом алексиначком селу у току прославе славе Светог Луке. Како се сумња, хитац, који је умало био кобан, услед непажљивог руковања оружјем испалио је из нехата његов добар друг Саша В. (18) који је те вечери из сефа украо очев пиштољ.

На слави се хвалио пиштољем, ранио домаћина

Рањени младић је изгубио доста крви и са повредама опасним по живот је пребачен у нишки Клинички центар где је хитно оперисан. Његово здравствено стање је стабилно, али и даље тешко.

Шеф одсека за сузбијање општег криминалитета Небојша Петковић каже да је осумњиченом младићу одређено задржавање до 48 часова након чега ће бити приведен истражном судији.

- Испаљена су два хица од којих је први завршио у поду, а други је погодио у стомак једног од петорице младића који су седели у соби. То је младић који је био домаћин славе, а младић који је испалио хитац је био гост на слави. До опаљења је дошло нехатом из пиштоља који је његов друг те вечери украо из очевог сефа - казао је Петковић.

Стефанова мајка, Златица Перић каже да су се младићи налазили у засебној кући у дворишту и да су се пуцњи зачули око 19.30 часова.

- Помислила сам да су петарде или ћорци, отворила сам прозор да видим шта се дешава када је једно дете дотрчало и испричало да је Стефан рањен - објашњава Златица.

Њен супруг Мирољуб Дончић је одмах отрчао до куће и затекао рањеног младића како лежи на поду.

- Узео сам га у наручје, ставио у ауто и одмах одвезао у алексиначку болницу, одакле је транспортован хитно за Ниш где је оперисан. Младић који је испалио хитац је његов добар друг са којим су одрасли. Како смо чули касније, он се играо пиштољем који је склапао и расклапао, а у једном тренутку је вероватно убацио метак у цев па је дошло до опаљења - прича Дончић и показује рупе на поду од метка.

Један од младића који је био на слављу, Милош Стојановић (22), каже да су видели да Саша има пиштољ у рукама тек када је опалио.

- Само што смо дошли, није прошло ни два минута, чули су се пуцњи. Тек тада смо видели да има пиштољ у рукама. Стефан је пао на под и рекао: “Јао, уби ме”. Подигли смо га и одвезли у болницу - прича Стојановић. Сашина мајка Сузана В. каже да јој је много тешко због свега што се десило.

- Много ми је тешко. Њих двојица су били као браћа, нису се раздвајали по цео дан, све су делили. Звала сам у болницу да питам како је Стефан и рекли су да је боље након операције - прича Сузана кроз сузе.


# слава Милош Стојановић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима