Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Крађа на пчелињаку у Бовну

rss

25.03.2016.

Власници "кошница" у алексиначком крају све више имају проблема са крађом опреме.
Како се углавном ради о кошницама које остају у пољима, мимо села, постају лак плен.

Крађа на пчелињаку у Бовну

Тако нам се ових дана обратио и Стојан Николић из Бовна, коме су лопови украли опрему са пашњака.

"Дана 27.2.2016. године, око 11 сати, изашао сам у обилазак пчелињака и констатовао да ми је украдено 10 до 15 ДБ-10 наставака са рамовима и извученим саћем и исто толико матичних решетки."  почиње причу наш саговорник.

"Увек се крало. Крао је и ко мора и ко не мора, и из користи и из обести. Ова штета је надокнадива. Уосталом, у Бовну се већ годинама краду пчеле и опрема у вези са пчеларством. Да ли то Бованци краду? Има и тога али незаштићену робу крај пута лако може да покупи било ко, како Моравац тако и Брђанин, како Бањац, тако и Чарапан...! Али сигурно краде пчелар или неко краде за пчелара!" јада се Стојан.

"30 година пчеларим и свих тих година сам се наслушао нарцисоидности. Један од исказа те врсте је да су пчелари, бавећи се племенитом делатношћу, постали племенити... А овамо - краду!" помало љутито додаје он.

Ово није усамљен случај, са околних парцела је одношена опрема, а полиција је у неколико случајева била успешна. Пример је када су украдене "живе пчеле", али су враћене власнику.


# Стојан Николић Моравац Бован пчелари пчеларство крађа
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима