Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Krađa na pčelinjaku u Bovnu

rss

25.03.2016.

Vlasnici "košnica" u aleksinačkom kraju sve više imaju problema sa krađom opreme.
Kako se uglavnom radi o košnicama koje ostaju u poljima, mimo sela, postaju lak plen.

Krađa na pčelinjaku u Bovnu

Tako nam se ovih dana obratio i Stojan Nikolić iz Bovna, kome su lopovi ukrali opremu sa pašnjaka.

"Dana 27.2.2016. godine, oko 11 sati, izašao sam u obilazak pčelinjaka i konstatovao da mi je ukradeno 10 do 15 DB-10 nastavaka sa ramovima i izvučenim saćem i isto toliko matičnih rešetki."  počinje priču naš sagovornik.

"Uvek se kralo. Krao je i ko mora i ko ne mora, i iz koristi i iz obesti. Ova šteta je nadoknadiva. Uostalom, u Bovnu se već godinama kradu pčele i oprema u vezi sa pčelarstvom. Da li to Bovanci kradu? Ima i toga ali nezaštićenu robu kraj puta lako može da pokupi bilo ko, kako Moravac tako i Brđanin, kako Banjac, tako i Čarapan...! Ali sigurno krade pčelar ili neko krade za pčelara!" jada se Stojan.

"30 godina pčelarim i svih tih godina sam se naslušao narcisoidnosti. Jedan od iskaza te vrste je da su pčelari, baveći se plemenitom delatnošću, postali plemeniti... A ovamo - kradu!" pomalo ljutito dodaje on.

Ovo nije usamljen slučaj, sa okolnih parcela je odnošena oprema, a policija je u nekoliko slučajeva bila uspešna. Primer je kada su ukradene "žive pčele", ali su vraćene vlasniku.


# Stojan Nikolić Moravac Bovan pčelari pčelarstvo krađa
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima