Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Истрага у вези одговорности са погибијом девојчице код села Вукашиновац

rss

14.09.2020. Нова

Против возача “ситроена” из околине Ражња старог 26 година, који је јуче око 16.10 часова на путу Алексинац - Ражањ код села Вукашиновац налетео на четворогодишњу девојчицу М.К. из Матарушке Бање и усмртио је на лицу места биће поднета кривична пријава у редовном поступку како би се истрагом утврдило да ли има његове одговорности за тешку саобраћајну несрећу, у Основном јавном тужилаштву у Алексинцу.

Истрага у вези одговорности са погибијом девојчице код села Вукашиновац

Први налази истраге показали су да је аутомобил “рено 5”, у којем је била девојчица, био паркиран поред пута тако да је само задњи точак 20 центиметара био на коловозу. Мајка девојчице је са десне стране “реноа” изашла да друго дете одведе у wc док је и возач аутомобила – стриц оца девојчице М.К., такође изашао на кратко из возила.

У једном тренутку девојчица М.К., која је остала сама у аутомобилу, неконтролисано је изашла из возила на коловоз са леве стране када је на њу је налетео “ситроен” и усмртио је на лицу места.

“Није дошло до задржавања ниједног лица, за сада, док се саобраћајним вештачењем и обдукцијом не утврди ко је крив за незгоду. Да ли је одговоран возач које возио магистралним путем другог реда, по некој првој процени између 60 и 70 километара на час – а дозвољено је 80 километара на час, и који није могао да очекује да дете одједном изађе из кола, или има одговорности што је дете остављено без надзора у аутомобилу. То ће бити утврђено истрагом”, речено је из ОЈТ у Алексинцу.

У крви возача “ситроена” није пронађен алкохол. Алкометар је показао да нема алкохола, а узета је ради провере и његова крв на анализу. Према првим налазима, возач је кочио тек после налетања на дете, па ће се истрагом утврдити у којем тренутку је девојчица изашла из аутомобила, и да ли је возач, који се кретао испод ограничења брзине, имао времена да је уочи и закочи.

“Поднета је кривична пријава против возача у редовном поступку да би могла да се ураде сва потребна вештачења, да се утврди да ли у његовим радњама уопште има пропуста. Возило “ситроен”, иако није хаварисано, превезено је на технички преглед како би се испитала техничка исправност”, кажу у ОЈТ Алексинац.

Извор


# полиција саобраћај аутомобил саобраћајна незгода Вукашиновац погибија
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима