Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Istraga u vezi odgovornosti sa pogibijom devojčice kod sela Vukašinovac

rss

14.09.2020. Nova

Protiv vozača “sitroena” iz okoline Ražnja starog 26 godina, koji je juče oko 16.10 časova na putu Aleksinac - Ražanj kod sela Vukašinovac naleteo na četvorogodišnju devojčicu M.K. iz Mataruške Banje i usmrtio je na licu mesta biće podneta krivična prijava u redovnom postupku kako bi se istragom utvrdilo da li ima njegove odgovornosti za tešku saobraćajnu nesreću, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

Istraga u vezi odgovornosti sa pogibijom devojčice kod sela Vukašinovac

Prvi nalazi istrage pokazali su da je automobil “reno 5”, u kojem je bila devojčica, bio parkiran pored puta tako da je samo zadnji točak 20 centimetara bio na kolovozu. Majka devojčice je sa desne strane “renoa” izašla da drugo dete odvede u wc dok je i vozač automobila – stric oca devojčice M.K., takođe izašao na kratko iz vozila.

U jednom trenutku devojčica M.K., koja je ostala sama u automobilu, nekontrolisano je izašla iz vozila na kolovoz sa leve strane kada je na nju je naleteo “sitroen” i usmrtio je na licu mesta.

“Nije došlo do zadržavanja nijednog lica, za sada, dok se saobraćajnim veštačenjem i obdukcijom ne utvrdi ko je kriv za nezgodu. Da li je odgovoran vozač koje vozio magistralnim putem drugog reda, po nekoj prvoj proceni između 60 i 70 kilometara na čas – a dozvoljeno je 80 kilometara na čas, i koji nije mogao da očekuje da dete odjednom izađe iz kola, ili ima odgovornosti što je dete ostavljeno bez nadzora u automobilu. To će biti utvrđeno istragom”, rečeno je iz OJT u Aleksincu.

U krvi vozača “sitroena” nije pronađen alkohol. Alkometar je pokazao da nema alkohola, a uzeta je radi provere i njegova krv na analizu. Prema prvim nalazima, vozač je kočio tek posle naletanja na dete, pa će se istragom utvrditi u kojem trenutku je devojčica izašla iz automobila, i da li je vozač, koji se kretao ispod ograničenja brzine, imao vremena da je uoči i zakoči.

“Podneta je krivična prijava protiv vozača u redovnom postupku da bi mogla da se urade sva potrebna veštačenja, da se utvrdi da li u njegovim radnjama uopšte ima propusta. Vozilo “sitroen”, iako nije havarisano, prevezeno je na tehnički pregled kako bi se ispitala tehnička ispravnost”, kažu u OJT Aleksinac.

Izvor


# policija saobraćaj automobil saobraćajna nezgoda Vukašinovac pogibija
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima