Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ђокиће убили Горан и његови синови Милан и Стефан Џонић

rss

24.10.2021. Курир

Ви­ше јав­но ту­жи­ла­штво у Ни­шу ју­че са­слу­ша­ло ва­тро­га­сца у пен­зи­ји, као и дво­ји­цу ње­го­вих си­но­ва, и све тро­је их осу­м­њи­чио за те­жак зло­чин у Мо­ра­в­цу код Алексинца.

Фото: Курир

Након што је у четвртак ухапшен ватрогасац у пензији Горан Џонић (54) из Моравца због сумње да је убио и спалио свог брата од тетке Горана Ðокића (57) и његове супругу Гордану (56) и ћерку Лидију (25), јуче је уследио потпуни шок, јер су осумњичени за монструозни злочин, поред Горана, и двојица његових синова, Милан и Стефан!

Како су потврдили из Вишег јавног тужилаштва у Нишу, након саслушања које је јуче трајало читавог дана, одређен је притвор оцу и синовима.

- Више јавно тужилаштво је након саслушања донело наредбу о спровођењу истраге против Г. Џ., М. Џ. и С. Џ. због постојања основа сумње да су извршили тешко убиство. Тужилаштво је предложило да им се одреди притвор како не би утицали на сведоке, али и због висине запрећене казне и узнемирења јавности - саопштили су јуче касно по подне из нишког Вишег јавног тужилаштва.

Од самог почетка је било јасно да Горан није могао сам да почини троструко убиство, које је наводно планирано шест месеци. Оно што је истражитеље бунило јесте то што је Џонић мењао исказе. Прво је рекао да он није убио Ђокиће, па је после рекао да ипак јесте, али да су му помагали синови, потом је рекао да му синови ипак нису помагали... На питање истражитеља да ли је копао у синовљевом дворишту, он је рекао: „Можда сам ја копао, а можда и нисам. Можда је мој син копао“ - објашњава извор и додаје да су истражитељи после хапшења најстаријег Џонића одмах позвали на саслушање и његове синове.

- Обојица синова су ожењена. Стефан ради у војсци, а Милан је ватрогасац, као и отац. За Милана све колеге имају само речи хвале и невероватно им је да је он могао да учествује у овако нечему. Ипак, истрага ће утврдити шта се заиста догодило, као и да ли је отац у све уплео недужне синове да би себи смањио кривицу или су они заиста учествовали у злочину - каже извор.

Он подсећа да је Горан Џонић, иако врло конфузан и контрадикторан, наводно јуче одлучио да проговори, па је инспекторима рекао где је сакрио пиштољ из ког је пуцао у рођаке, али и уперио прст у рођене синове.

- Оружје је нађено у његовом стану у Алексинцу. Поред тога, нађени су и материјални докази. ДНК Џонића, али и Ђокића нађен је на откопаним новчаницама - објашњава извор.

Такође, истрагом је утврђено да је најстарији Џонић, иако имућан, недавно позајмио 20.000 евра од зеленаша, али да није имао да врати.

- Наводно, још један траг који је истражитеље довео до њега јесте то што је после нестанка Ђокића вратио рату од 8.000 евра - објашњава извор и наставља:

- Знао је да Горан Ђокић има новца у кешу. Упућени кажу да му је било испод части да од брата тражи позајмицу, иако би му овај дао без поговора. Међутим, Горан је навикао да увек буде први, најбољи, да има све најбоље - објашњава извор шта би могао да буде мотив свирепог злочина.

Истражитеље је збунило и то што је Горан Џонић на саслушању као своје помагаче означио и браћу Милошевић из Моравца.

- Јесам учествовао у злочину, али нисам ја пуцао. Криминалци су ме натерали да то урадим, морао сам, јер сам им дуговао паре и претили су ми. Говорили су да ће ми побити породицу ако их не доведем до мог брата Горана, који је увек имао новца код себе - наводно је у једном од својих исказа рекао Горан Џонић и именовао браћу Константина и Костадина Милошевића из Моравца. Полиција је прекјуче ухапсила обојицу и одређено им је задржавање до 48 сати.

- Осим Џонићевог исказа, Милошевиће засад ништа друго не доводи у везу са злочином. Није искључено да је Џонић, знајући за опасну браћу, која су у Моравцу позната по надимку Јојке, намерно рекао да су му они саучесници, да би себи олакшао положај. Ипак, све што је рекао биће проверено, а осим његовог исказа, прикупљају се и други докази, па ће наредних дана бити јасно да ли су браћа заиста имала улогу у убиству Ђокића - објашњава извор Курира.

Извор


# Моравац полиција убиство хапшење породица Ђокић Горан Џонић Стефан Џонић Милан Џонић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима